"Mesut Abi", AYTO Yönetimiyle Bir Araya Geldi

"Mesut Abi", AYTO Yönetimiyle Bir Araya Geldi

Aydın´ın 60 yıllık hayali havaalanının yapımı için tek gerekli olan şeyin siyasi irade olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, “Aydın´da havaalanı için her şey uygun. Tek şey siyasi iradenin tamam demesi. Sayın Başbakanımız Binal

Aydın´ın 60 yıllık hayali havaalanının yapımı için tek gerekli olan şeyin siyasi irade olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, “Aydın´da havaalanı için her şey uygun. Tek şey siyasi iradenin tamam demesi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım´dan Çıldır Havaalanı´na inmesini bekliyoruz” dedi.

Efeler Belediyesi´nin çeşitli meslek örgütleri ile bir araya gelerek Aydın´ın sorunlarını konuşarak bu konularda akıl birlikteliği yaptığı kahvaltılı basın toplantısını dün Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile gerçekleştirdi. Efeler Belediyesi Saklı Bahçe´de gerçekleşen toplantıya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Efeler Belediye Başkan Vekilleri Sümran Ünal, Derya Tıkır, AYTO Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, amaçlarının Efeler´in sorunlarını meslek örgütleriyle bir araya gelerek görüşmek ve çözüm yolları için çalışmak olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Mesut Özakcan, “Bundan öncede çeşitli meslek örgütleri ile bir kahvaltı sohbetinde bir arada olduk. Bugünde Aydın Ticaret Odası ile birlikteyiz. Aydın Ticaret Odası´ndan katılan tüm arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Tabi hep söylediğim gibi kahvaltı bahane, önemli olan burada sizlerle birlikte olmak ve Aydınımızın gerek meslek odalarımızın, değişik meslek gruplarımızın gerekse Efeler Belediyesinin karşılıklı görüşüp, konuşabileceğimiz bir ortam yaratmak. Bir aile ortamı içinde konuşmak, çözüm önerilerimizi ortaya koymak, varsa yapabileceklerimizi yapmak. Aydın´da daha huzurlu, mutlu bir toplumumuzun yaşayabileceği yaşam ortamı yaratmak. Hem fiziki, hem sosyal, kültürel olarak. Bu noktadaki düşünceleri paylaşmak” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan´ın Aydın´da bir Mesut abisi olduğunu belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Öncelikle bu nazik daveti için sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Nazik kelimesini tırnak içinde bir daha kullanmak istiyorum. Çünkü yönetirken nezaket sadece bireysel ilişkilerdeki münasebetlerdeki çok daha farklıdır. Ağabey olabilmek illa yaşla ilgili değildir. Mesut Başkanımız Aydın´da bir Mesut abi kavramını tutturabilmiştir. Çünkü biz telefon açtığımızda, öncelikle kurumsal anlamda gerekli saygıyı başkan sıfatıyla göstermekle birlikte bir abi diyebildiğimiz Aydın da kurumlar arası diyaloğu çözüme yönelik sakin ve sıcak elektriği her türlü yansıtan, bütün sorunlarımızı da bizle iyi niyet çerçevesinde birlikte olan bir belediye başkanımız var. Bu kıymeti, bu değeri bilmemiz lazım diye düşünüyorum. Aydın´daki örgütlü yapısı bütçesi ve birçok platformdaki pozisyonu ile en büyük örgütlü yapı Aydın Ticaret Odası ve Aydın ekonomisinin kalbi. Bizde üyelerimiz için varız. Üyelerimizin hak ve menfaatleri daha fazla nasıl helal para kazanabilirleri ve bu iletişim içinde oldukları kamu kurumalarının en önemlilerinden biri olan Efeler Belediyesi ile de sürekli istişare içindeyiz. İnşaat sektörü başta olmak üzere bir çok alanda üyelerimiz sürekli Efeler Belediyesi ile istişare halinde. Biz sürekli görüşüyoruz ve aynı zamanda sayın başkanımız sivil toplumun örgütlü yapının ne demek olduğunu bilen bir yapıdan, kültürden geldiği için Aydın´da ki diğer sivil toplum ve örgütlü yapılara verdiği değer gibi Aydın Ticaret Odası´na da sağ olsunlar kıymet verdiler. Bugün Efeleri daha ne kadar güzelleştirebiliriz, Aydın Ticaret Odası üyelerinin ekonomisini daha ne kadar geliştirebiliriz, onların ekonomisi daha ne kadar gelişirse Efeler halkı daha ne kadar müreffeh olur gibi konuları istişare edeceğiz." dedi.

“ÇILDIR’DA TÜM KOŞULLAR UYGUN”

AYTO Başkanı Hakan Ülken, gazetecilerin Çıldır Havaalanı ile ilgili sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım´ım Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı görevini yürüttüğü dönemdeki “Çıldır Havaalanı´na bir de ben ineyim” sözlerini hatırlatan Ülken, Çıldır Havaalanı´nın yapılması planlanan alan için tüm fiziki, coğrafi ve beşeri koşulların eksiksiz olduğunu söyledi. Çıldır Havaalanı´na engel olmak isteyen hiçbir lobiye izin vermeyeceklerini belirten AYTO Başkanı Ülken, "Devlet Hava Meydanları´nın uzman ekibi Aydın Çıldır Havaalanı için gerekli tüm incelerim yaptı ve sonuç olarak hiç bir anlamda sorunun olmadığını açıkladılar. Bütün hesaplamalar olumlu yönde sonuç verdi. Gerek pistin doğu-batı, kuzey güney yönünde uzamasına hiçbir olumsuz faktör ve coğrafik engel bulunamadı, aksine Türkiye´nin havaalanı yapımına uygun sayılı alanlarından biri olduğu ortaya çıktı. Yeter ki hükümet bunu yapmayı istesin o zaman bu iş olur. Türk Hava Yolları Çıldır Havaalanı´nı isterse kendi işletebilir isterse Devlet Hava Meydanları ile kira sözleşmesinin içerisine ´Devlet Hava Meydanları´nın iletebileceği şekilde pilot okul uygulamasına devam edebilir. Yani THY yetkilileri de günde 5- 10 uçuşun olacağı illerde pilot okulları için bir engel teşkil etmez şeklinde ifadelerde bulunuyor” dedi.

“SİYASİ İRADE TAMAM DEMELİ”

Çıldır için tek eksikliğin siyasi iradenin tamam diyerek başlanması olduğunu ifade eden Ülken, şöyle konuştu: “Havaalanı ile ilgili rapor hazırladık. 180 milyon TL´ye ihtiyaç var. İhaleye çıkıldığında bu rakam daha da düşer. Eğer Çıldır faaliyete geçerse Türkiye´deki 10 havaalanından birisi olur. Biz havaalanımızı merkezde istiyoruz. Bahsedilen diğer yerler Aydın için uygun değil. En uygun ve gerçekçi olan Çıldır Havaalanı”

İmkanları olsa Çıldır Havaalanı´nı kendilerinin yapacağını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan da, kendi milletvekilliği döneminde bile en az 100 kez Aydın heyetiyle Çıldır Havaalanı konusunun Ankara´da görüşüldüğünü ifade etti. Aydın´ın değişik sorunlarının da görüşüldüğü toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.