Mesut Ağabey’den İnsanlık Dersi

30 Mart yerel seçimleri yapılmış, yeni kurulan Efeler ilçesine başkan seçilmiş, mazbatasını almak üzere ilçe seçim kurulunda bulunuyordu.

Gazeteciler Efeler’in ilk başkanı Mesut Özakcan’ı mazbatasını alırken görüntülemenin telaşındaydılar. Özakcan, gazetecilerin “Başkanım buradayız” sözlerine pek aldırış etmiyordu. İşte tam o sırada “Mesut ağabey diye seslenin” deyiverdi Mesut Ağabey.

O günden sonra makamına olan saygım nedeniyle protokollerde “başkanım” diye seslensem de  kendisine hep “Mesut Ağabey” demeyi tercih ettim. Seçimlerden sonra “hayırlı olsun” ziyaretim sırasında “Hakkın çok geçti Servet’çim, teşekkür ederim” derken onda bir ağabey sıcaklığını fazlasıyla hissettim. Oysa yaptığımız tek şey doğru habercilik ve doğru siyasi analizlerdi. Tıpkı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi onun da seçileceğini seçimlerden günler önce kaleme almıştık.

Mesut Ağabey binası olmayan bir belediyeye başkan seçildi. Kısa sürede kurumsal kimliğe sahip Efeler Belediyesi’ni kurarak Efeler halkının hizmetine sundu. Efeler halkının Mesut Ağabeyi, belediye çalışanlarının da ağabeyi olmayı başarmış. Belediyesi personeline başkanlıktan çok babalık veya ağabeylik yapan, gerekli yardım ve desteği gösteren, personeline her zaman adaletli davranan Mesut Ağabey, bayram arifesinde verdiği yemekte belediye çalışanlarını yalnız bırakmadı. Hem de hasta yatağından kalkıp gelerek…

Merhametli, çalışkan, bilhassa memleketinde bir taş üstüne taş koymayı çok arzu eden Mesut Ağabey'i, bir gazetede çıkan gerçek dışı haber çok üzmüş… O kendisine has üslubuyla; “Mesut Özakcan sağ olduğu sürece ne Efeler Belediyesi’nin ne Efeler Belediyesi’nin bir tek personelinin başı öne eğilmez” diyerek dosta güven verdi.

O, “Benim yaşam tarzım ve hayatımda hep iki önemli söz rehber olmuştur. Bunlardan birisi Hacı Bektaşi Veli’nin ‘İncinsende incitme’ bir diğeri ise Hz. Mevlana’nın ‘Kızgınlığını kır, onu kırma’ sözleridir. Bu söylemler bizim davranışlarımızı da biçimlendirmiştir. Bizler de Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin, Hz. Mevlanaların kültüründen geliyoruz. İnsan olmanın gereğini layıkıyla dört dörtlük yerine getiriyoruz” sözleriyle bir kez daha ağabeylik yaptı.

‘İncinsende incitme’, ‘Kızgınlığını kır, onu kırma’ sözleri ile herkese insanlık dersi veren Mesut Özakcan’a boşuna “Mesut Ağabey” dememişiz.

İyi ki varsın Mesut Ağabey!

Sizi çok seviyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum