Mesut Özakcan kolay lokma değildir

Siyasetin, seçimin, aday adaylarının, adayların sıkça konuşulacağı bir sürece girdik..

2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmaları, siyaset kulislerini, Aydın’ı yönetmeye talip olanlarla ilgili en çarpıcı haber ve yorumları sizlere aktarmaya çalışacağız…

Aydın’da siyaset kulisleri çok hareketli..

Aday borsası açıldı..

Belediye başkan adayları ile ilgili çok değişik isimler ortaya atılıyor..

Adaylığı düşünen kimi isimlerin ki nabız yoklamayı sürdürdüğü, kimi isimlerin ise siyasi partilerin genel merkezleri ile teması hızlandırdığı biliniyor..

Siyasette her an her şey olabilir görüşünde olanlar ise gelişmeleri merakla ve heyecanla izlemeye devam ediyorlar..

Bir de kelleciliğe soyunanlar var. Bunlar işi gücü bırakmış sözde ‘dosya’ gönderiyorlar partilerinin genel merkezine… Akılları sıra kelle alacaklar. Siyasetin kinle, nefretle, ayak oyunlarıyla değil sevgiyle, hoşgörüyle, ekip çalışmasıyla yapılacağını bir türlü öğrenemediler.

Ali Cengiz oyunlarıyla kelle kopartarak ne halkın umudu olunabilir, ne de yerel ve genel iktidara yakın olabilir..Partiler birilerinin istediği değil halkın istediği insanları aday gösterirse başarılı olur.

Zira AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Genel seçim ile yerel seçimin dinamiği farklıdır. Genel seçimde daha çok parti liderliğine bakılırken, yerel seçimlerde yereldeki adaylara bakılır” derken bu gerçeği işaret etmektedir.

Yerel seçimlerde aday çok önemli. Vatandaşın istediği kişileri aday göstermek iktidara bir adım daha yaklaşmak demektir. Aydın’ın Efeler ilçesinde 2018 genel seçimlerinde CHP’nin AK Parti ile başabaş rekabet ettiğini, İYİ Parti, MHP ve HDP’nin de ciddi siyasi varlıklarının olduğunu gördük.

Hatırlatmakta yarar görüyorum.

Mart 2019’da yapılacak seçimlere 6 ay kaldı. Girip çıktığımız yerlerde bize partilerin adayları soruluyor. Partilerin adayları kesinleşmedi ama ilçede Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın ciddi bir ağırlığı hissediliyor. Partili- partisiz herkesin Mesut Ağabeyi olmayı başarmış. Çalışkan, dürüst ve güvenilir, samimi, alçak gönüllü, halka yakın, bilgili, birikimli, tarafsız ve adil bulunuyor. Belediyeyi yoktan var ederek, kurumsal bir kimliğe kavuşturduğuna inanılıyor.

Bu durum Efeler halkının her iki kişiden birini, Özakcan’a oy verme eğilimine getirmiş. İlçe halkıyla sıcak diyalog içinde bulunan Başkan Özakcan’ı partili-partisiz herkesin sevdiğini bilmeyen yok. Klasik olarak 'Bugün seçim olsa' sözünü baz alırsak, Başkan Özakcan yine şanslı adaydır. Yani birilerinin dediği gibi Mesut Özakcan kolay lokma değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.