Mete Yarar Aydın’da konferans verdi

Mete Yarar Aydın’da konferans verdi

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Aydın’da “Savunma ve Teknoloji” konulu konferans verdi.

Memur-Sen Konfederasyonu Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Aydın 1. Nolu Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen “Savunma ve Teknoloji” konulu konferansa Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar konuşmacı olarak katıldı.

Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonunda Mete Yarar’ın sunumuyla gerçekleşen konferansa 23. 24. ve 26. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Memur-Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, Eğitim-Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Taşpınar, Eğitim-Bir-Sen Aydın 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Abbak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Müftüsü Ercan Aksu, Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

fatih-taspinar.jpgKonferansın açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Taşpınar yaptı. Taşpınar, “Bir kırılma noktasındayız. İslam’ın beş kadim şehri Şam, Bağdat, Kahire, Mekke, İstanbul. Bu şehirlerden sadece İstanbul ayakta kaldı, diğerleri derdest edilmiş, kontrol altına alınmış durumda. Bu mücadele hepimizin mücadelesi. Yeniden büyük Türkiye, Adil bir dünya diye hitap ettiğimiz, kendine gelme, yeniden konumlanma, kol kola gelme zamanıdır. Savunma sanayimizdeki olumlu gelişmeler yaşanıyor” dedi. Taşdemir, Milli savunma sanayimizi destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Eğitim-Bir-Sen ailesi adına çok teşekkür etti.

Aydınlılarla bir araya gelen Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar konferansta, ülke ve dünya gündemine dair yorumlar ile son zamanlarda meydana gelen olaylara yer verdi. Yarar, “90’lı yıllarda Suriye’yi konuşuyorduk, bugün de Suriye’yi konuşuyoruz. Neyi konuşuyorduk? Suriye’den gelen teröristleri konuşuyorduk. PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı konuşuyorduk, Beka Vadisinden gelen teröristleri konuşuyorduk. Suriye’nin PKK’yı desteklemesini konuşuyorduk. Suriye ve Irak üçlü bir bölünmenin içinde, İran 1980’li yıllardan beri ambargo ile boğuşuyor. Türkiye de Suriye, Irak, İran gibi olma noktasına geldi. Bu ülkelerden daha büyük saldırılara, müdahalelere uğradık ama biz teslim olmadık. Dimdik ayakta durduk. Barikatlar Suriye’de yapılanların aynısıydı. FETÖ Irak’ta yapılanların aynısıydı. İran’a yapılan ambargo Türkiye’ye de yapılıyor. Biz güçlü savunma sanayimiz sayesinde toprak bütünlüğümüzü sağladık” diyerek savunma sanayinde teknolojinin önemine dikkat çekti.

Konferansın sonunda Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’a Eğitim-Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Taşpınar tarafından Aydın inciri hediye edildi.

mete-yarar-1.JPGmete-yarar-2.JPGmete-yarar-3.JPGmete-yarar-4.JPGmete-yarar-5.JPGmete-yarar-6.JPGmete-yarar-7.JPGmete-yarar-8.JPGmete-yarar-9.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum