Metin Yavuz Karacasu'da 6 Kuşaktır Devam Eden Bir Lezzete Tanıklık Etti

Metin Yavuz Karacasu'da 6 Kuşaktır Devam Eden Bir Lezzete Tanıklık Etti

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Metin Yavuz, Aydın'ın dört bir yanını karış karış gezerek esnaf ve vatandaşlar ile kucaklaşmaya onların hayır dualarına ve desteklerine talip olmaya devam ediyor.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde ziyaret çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Metin Yavuz, Aydın'ın dört bir yanını karış karış gezerek esnaf ve vatandaşlar ile kucaklaşmaya onların hayır dualarına ve desteklerine talip olmaya devam ediyor.

Ziyaret programı çerçevesinde Karacasu'da esnafları dolaşan Yavuz, Karacasu'da 6 kuşaktır hizmet veren Tahin ve Helva imalatçısına rastlamasından sonra iş yeri sahibi Adnan Mete ile bol bol sohbet ederek işletmenin tarihi hakkında bilgiler aldı.

İş yeri sahibi Adnan Mete işletmenin büyük dedesinden itibaren altı kuşaktır devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini belirterek marka haline gelmiş olan iş yerinde çalışmalarından bilgiler verdi.

Tahin ve helvanın tadına bakan AK Parti Milletvekili Adayı Metin Yavuz bir lezzete tanıklık ettiğini belirterek, '' Altı kuşaktır devam eden bu mesleğin hakkını veren değerli işletme sahibi Adnan Mete'yi gerçekten kutluyorum. Büyüklerinden almış olduğu emanetini layıkıyla bir sonraki nesile taşımayı hedeflemiş ve üstelik kalitesinden de ödün vermemiş olması çok güzel. Allah işlerinde hayırlı kazançlar ve daha nice kuşaklar boyu devam etmesini nasip etsin.'' dedi.

METİN YAVUZ ÇÖMLEK ATÖLYELERİNDE SANATKARLAR İLE BULUŞTU...

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Metin Yavuz, Karacasu ilçe kamu kurumları ve esnaf ziyaretleri programı çerçevesinde ilçenin bacasız fabrikası olarak anılan testiciler sokakta yer alan testi ve çömlek atölyelerini ziyaret ederek çamurdan harikalar yaratan birbirinden hünerli sanatkarlar ile sohbet etti. 

Çamurdan testi, çömlek, bardak ve daha nice birbirinden şık mutfak gerecinin üretildiği testiciler sokakta yer alan yaklaşık 35 kadar çömlek ustasını tek tek ziyaret ederek çamurun her bir işleme kademesini yerinde inceleyen Yavuz, çömlekçilik işiyle geçimlerini kazanan ustalar ile sohbet edip ürünlerin pazarı hakkında bilgiler aldı. 

Her bir atölyede performansa göre günde yaklaşık 150 kadar çömlek üretildiği belirtilirken, atölyelerde üretim yapan el emekçilerinin ortak sorunun düşük fiyatlar ile satış yapmak zorunda kalındığı bilgisini alan AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Metin Yavuz önerilerde bulunarak üreticilerin birleşerek ortak hareket etmeleri sonrasında pazar payında kazançlarının daha iyi olacağını düşündüğünü belirtti.

metin-yavuz-karacasuda-6-kusaktir-devam-eden-bir-lezzete-taniklik-etti.jpgmetin-yavuz-karacasuda-6-kusaktir-devam-eden-bir-lezzete-taniklik-etti-001.jpgmetin-yavuz-comlek-atolyelerinde-sanatkarlar-ile-bulustu....jpgmetin-yavuz-comlek-atolyelerinde-sanatkarlar-ile-bulustu...-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.