Mevlâna 745. vuslat yılında Maltepe’de anıldı

Mevlâna 745. vuslat yılında Maltepe’de anıldı

Maltepe Belediyesi, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a yürüdüğü 745’inci vuslat yılı nedeniyle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, “Şeb-i Arus” etkinliği gerçekleştirdi.Maltepelilerin büy...

Maltepe Belediyesi, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a yürüdüğü 745’inci vuslat yılı nedeniyle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, “Şeb-i Arus” etkinliği gerçekleştirdi.

Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği anma programında, Türkiye’nin ilk ve tek kadın neyzeni Burcu Karadağ ve ünlü aranjör Serdar Ayyıldız, “Bi Men Maro” (Bensiz Gitme) isimli müzikal projeleriyle aynı sahnede bir araya geldi. Karadağ ve Ayyıldız’ın, Mevlâna’nın Şems’e yazdığı “Bi Men Maro” isimli dizelerini elektronik müzik ve neyle buluşturduğu çalışmaları, Maltepe’de hayat buldu. Eser, Farsça olarak İranlı sanatçı Reza Hemmatirad tarafından seslendirildi.

Sema gösterisi büyük beğeni topladı

Müziğe nefesiyle can veren neyzen Karadağ ve Ayyıldız, tasavvuf ve Türk musikisi eserlerini, geleneksel tınılarını koruyarak yorumladı. Türk müziğinden çeşitli eserlerin ve yeni bestelerinde icra edildiği etkinlikte, dinleyiciler manevi bir yolculuğa çıktı. Eserlere çelloda Murat Süngü, kanunda Turgut Özüfler eşlik etti. Şiirlerin orijinal Farsça olarak, İranlı sanatçı Bashir Naseri tarafından seslendirildi. Tasavvuf müziği eşliğinde sahne alan semazenlerin sema gösterisi de, izleyicileri büyüledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.