MHP Efeler İlçe Başkanı Uysal İstifa Etti

MHP Efeler İlçe Başkanı Uysal İstifa Etti

MHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal, 30 Mart yerel seçimlerinde oylarını artırmalarına rağmen seçimi kaybetmenin başarısızlık olduğunu belirterek, görevinden istifa etti.

- MHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal, 30 Mart yerel seçimlerinde oylarını artırmalarına rağmen seçimi kaybetmenin başarısızlık olduğunu belirterek, görevinden istifa etti.

MHP Efeler İlçe Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katılımıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Uysal, MHP Efeler İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıdan dakikalar önce ilçe binasına gelen partililer, Uysal’ı kaldığı istifa kararından vazgeçirmek için uzun süre uğraştı.

30 Mart seçimlerinde gece gündüz demeden kendilerini destekleyen ve davaya hizmet eden bayan ve erkek tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mehmet Uysal, “MHP Efeler İlçe teşkilatı önceki yerel ve genel seçimler ile kıyaslandığında partinin oyunu önemli ölçüde arttırmıştır. 32-33 bin bandında olan oylarda önemli yükseliş söz konusudur. Ancak bunu bir başarı olarak belirtmem Aydın için konuşmak gerekirse bu davaya ve partimize her türlü fedakarlık ile hizmet eden dava arkadaşlarımıza bir saygısızlık ve ülkücülerin akılları ile alay etmekten başka bir anlam ifade edemeyeceği kanaatindeyim.Siyasette amaç seçim kazanmaktır,başarı da ancak seçim kazanıldığında söz konusu olabilecektir.Hele ki çok farklı kriterlerin ve etkenlerin söz konusu olduğu yerel seçimlerde salt oy artışının ardına sığınmak kanaatimce bir başarı değildir. Matematik ve istatistik ilmi rakamlara bakış açınızla istediğiniz gibi yorum yapabileceğiniz bir alandır. Ancak bir de insanların vicdanlarında getirdiği yorum vardır ki rakamların her türlü karmaşasından uzak olup aridir, nettir” dedi.

Ülkücü harekette başarısız olan her teşkilat başkanının üzerine düşeni yapması gerektiğini de belirten Uysal; “Bu noktada teşkilatımız tüm unsurları ile birlikte 30 Mart 2014 seçimlerine inanmış ve kenetlenmiştir.Ancak gerek Efeler ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi sonuçları ve gerekse Efeler Belediyesi seçimleri istenen neticeyi vermemiş ve dava arkadaşlarımızı mahzun bırakmıştır.Bulunduğumuz makamların istiklal,istikbal ve hayat bedelleri ödemiş ağabeyimizin omuzlarında yükseldiği makamlar olduğu ve bu hareketin şehitlerinin kanları üzerinde yükseldiği bilinciyle sorumluluğunun farkında olan teşkilat başkanlarının da her türlü siyasi hesap,entrika ve riyadan uzak şekilde üzerine düşeni yapması gerektiği düşüncesindeyim.Zira hiçbir hesap Türk Milliyetçiliği düşüncesinden ve Ülkücü dünya görüşünden daha önemli değildir” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜLÜĞÜM BAKİ KALMAK ÜZERE İSTİFA EDİYORUM”

“Ülkücülüğüm baki kalmak şartı ile istifa ediyorum” diyen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle bir ortamda MHP teşkilatlarının Aydın’da yeni bir kana ve heyecana ihtiyacı olduğu kanaatiyle Milliyetçi Hareket Partisi mensupluğum ve Ülkücülüğüm baki kalmak kaydı ile partimin ve liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in her daim emirlerinde olduğumu belirterek 26 Temmuz 2009 yılından bugüne büyük bir şerefle ve onurla yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Teşkilat yönetiminde bugüne kadar beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum,bugüne kadar görev yapmış olduğum süre içerisinde bilmeden kırdığım,üzdüğüm dava arkadaşlarım var ise amacımızın art niyet olmadığını ve teşkilatımızın doğruları ile hareket ettiğimizi belirterek herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum”

MHP İl Teşkilatına istifasını sunan Mehmet Uysal’ın yerine Yusuf Sayıntürk’ün MHP Efeler İlçe Başkanlığına vekalet edeceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum