MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Devlet Bahçeli, “Eğer yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa, davullu zurnalı, bayram gibi bir Kurultay’ı Arena Spor Salonu’nda yapacağı...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Devlet Bahçeli, “Eğer yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa, davullu zurnalı, bayram gibi bir Kurultay’ı Arena Spor Salonu’nda yapacağız” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu kararı netleşmesi halinde MHP’de seçimli kurultay yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak, "Milliyetçi Hareket Partisi her defasında yargıya olan saygısını ifade etmiştir. Yargı sürecini takip edip zaman zaman yargıyla çelişir, çekişir hale düşmemek için hassasiyet göstermiştir. Şimdi 10 Temmuz 2016’da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’nın talebi üzerine Olağanüstü Kongre kararı almıştır. 19 Aralık’ta yapılmış karanlık ve rezil toplantı sonrası bazıları mahkemenin vermiş olduğu karara saygısızlık göstererek, itirazları sürdürmektedir. Şimdi Ankara 4. Seçim Kurulu Başkanı seçimin yapılamayacağını söylemektedir. Buna itiraz edilmiştir. Bugün saat 16.00’da Yüksek Seçim Kurulu karara varacağını ifade etmektedir. Eğer yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa, davullu zurnalı, bayram gibi bir Kurultay’ı Arena Spor Salonu’nda yapacağız. Eğer buna müsaade edilmiyor, 3. Asliye mahkemesin aldığı kararına sonucuna kadar ‘kurultay yapılamaz’ diyorsa, zaten bizim 9 Ekim’den itibaren il ve ilçelerimizde kongre sürecimizle, 18 Mart 20218 tarihinde Olağan kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız”

Delegenin değişim talebinin olup olmadığına ilişkin soruya Bahçeli, “Milletin değişim talebini basın olarak siz niye karşılamıyorsunuz? Çöreklenmiş, 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var. Bunlardan hiçbir talebiniz olmuyor mu? Hep bu insanlar MHP’den bekliyor değişimi” ifadelerini kullandı.

Vural’ın Grup Başkanvekilliği’nden istifasına yönelik olarak Bahçeli, Grup Başkanvekili olarak görevini sonlandırdığını ve hizmetlerinden dolayı teşekkür edildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.