MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan Meclis Başkanlığı Seçimlerine İlişkin Açıklama

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan Meclis Başkanlığı Seçimlerine İlişkin Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, "Madem AKP’nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İh...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, "Madem AKP’nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi’yi destekleyebilirlerdi. Bunu yapmak yerine kendilerine Tayyip Erdoğan icazetli Deniz Baykal’ı aday yapanlar kaybetmişlerdir" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlık seçimlerinde kendi adayını desteklemelerine yönelik yapılan değerlendirmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Büyükataman, "2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri’nden alnının akıyla çıkan partimize yönelik yıpratma ve karartma operasyonları malum mihraklarca Meclis Başkanlığı seçimi bahane edilerek her yönüyle alçakça sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden öncelikle kendilerine ülkücü süsü verilen troller başta olmak üzere köşe yazarları, dolma kalemler, satılık yorumcular çeşitli toplum mühendislikleriyle ülkücü camia üzerinde bir algı operasyonu yapma gayretindedirler. MHP’ye sistemli bir şekilde taarruz edenler bilmedir ki alçak bir yöntem kullanılarak şerefli bir hedefe ulaşılmaz" ifadelerini kullandı.

“Türk milletinin derdini kendine dert etmeyen, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşe ve kıvançta bir olmayan AKP ve CHP’nin bizim için birbirinden hiçbir farkı yoktur" diyen Büyükataman, "TBMM Başkanlığı seçimleri neticelenmiş, AKP’nin adayı partisinin oylarıyla 4. turda seçilmiştir. Milliyetçi Hareket sürecin başından itibaren partimizin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Bey’i desteklemiştir. Ancak malum medya ve Türkiye siyasetini yönetip yönlendirmek isteyen bazı gruplar algı simsarlığına müracaat ederek AKP adayını desteklediğimiz gibi bir anlayışı yaymaya gayret etmektedirler. Malumunuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi MHP’nin çatı adayıydı. Ancak CHP daha önce CHP’nin önerisiyle mutabakata vardığımız bu ismi desteklemek yerine seçimin akabinde koşa koşa Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Deniz Baykal’ı aday göstermiştir. Madem AKP’nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi’yi destekleyebilirlerdi. Bunu yapmak yerine kendilerine Tayyip Erdoğan icazetli Deniz Baykal’ı aday yapanlar kaybetmişlerdir" dedi.

"MHP’Yİ SUÇLAMAK AHLAKSIZLIKTIR"

Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"CHP, MHP’nin siyasetini sorgulayacağına ’Ailece HDP’ye oy verdik’ diyen Genel Başkan Yardımcısı’nı sorgulamalıdır. Seçimin hemen ardından koşa koşa Tayyip Erdoğan’a giden Deniz Baykal’ı sorgulamalıdır. Tüm bunları yok sayarak MHP Genel Başkanı’nı ve MHP’yi suçlamak ahlaksızlıktır. Devlet Bahçeli başbakan olsun diyerek -kendince- haddi olmadığı hâlde koltuk bahşetme cüretinde bulunabilen Kemal Kılıçdaroğlu suçlanması gereken isimdir. Cumhurbaşkanı yapmak istediği kişiye Meclis Başkanlığı seçiminde oy vermemek nasıl bir psikolojinin ürünüdür? Tüm Türkiye şunu bilmelidir ki CHP milletvekilleri TBMM Başkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermiş olsaydı ve son turda İsmet Yılmaz ile Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı HDP-AKP ortaklığı gün yüzüne çıkabilecekti. Çünkü Meclis Başkanlığı’nı kaptırmak istemeyen örtülü AKP-HDP koalisyonu panikleyecek ve ortaklıklarını alenileştirmek zorunda kalacaktı. Şimdi tüm Türk milletinden ricamız şudur ki ulusal basının kalemşörlerine, yandaş basının karalamalarına kulaklarını tıkayıp kendileri bir sonuca varsınlar. Deniz Baykal-Erdoğan görüşmesi, CHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklememesi, HDP’nin PKK’nın uzantısı olduğu gerçeği bağlamında tüm süreçleri değerlendiriniz. Ortadoğu’da oynanan oyunları, Avrasya’da süregelen senaryoları, Türkiye’nin itilmeye çalışıldığı vahim uçurum ve kör kuyuyu samimiyetle idrak edenler, bizim kararlılığımızı daha iyi okuyabilecektir."

MHP’lilerin, Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin Türkiye üzerinde oynanan derin ve büyük oyuna tek bir yürek halinde cevap vereceğini belirten Büyükataman, "Sayın Devlet Bahçeli ve MHP kadrolarının Büyük Ortadoğu Projesi’ne, Akdeniz petrollerinin paylaşılması için oluşturulmaya çalışılan sözde Kürdistan’ın Suriye ve Türkiye ayaklarına, ‘Türk kimliği’nin yok edilmesi çabalarına karşı topyekün verdikleri mücadele karşısında maruz kaldıkları komplo ve ihanetler, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Ülkücü Hareket’in sarsılmaz imanı ile bertaraf edilecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.