MHP İzmir İl Başkanı’ndan, Partiden Ayrılanlara Sert Tepki

MHP İzmir İl Başkanı’ndan, Partiden Ayrılanlara Sert Tepki

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinden ayrılıp başka partilere gidenlerin televizyon ekranlarından MHP’yi eleştirmesine sert tepki göstererek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin başbuğu Alpaslan...

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinden ayrılıp başka partilere gidenlerin televizyon ekranlarından MHP’yi eleştirmesine sert tepki göstererek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin başbuğu Alpaslan Türkeş’i bırakıp gitmişsin başka bir siyasi partiye ikbal arayışıyla. Geliyorsun Milliyetçi Hareket Partisi’ni eleştiriyorsun. Ne haddinize be ne haddinize” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Narlıdere İlçe Başkanlığı partililerin geniş katılımıyla açıldı. Demokrasi Meydanı’nda toplanıp mehteran takımı eşliğinde ilçe binası önüne partililere hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP’nin teşkilatlarının ayakta tutulması için maddi ve manevi fedakarlıklar yapıldığının altını çizerek, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın hayırlı olmasını diledi.

“ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ BIRAKMIŞSIN, NE HADDİNE BE”

MHP’den ayrılıp başka partilere geçenlere de sert tepki gösteren Karataş, MHP’nin ne zaman demokrasi askıya alınsa birçok zorluklar yaşadığını savunarak , “1980 sonrasında MHP’de bulunmuş ama daha sonra ikbal kaygısıyla bir çok siyasi partiye giden Milliyetçi Hareket Patisi’nin dahi Milliyetçi Çalışma Partisi adı altında kurulmasını arzu etmeyen birçok insan partimizden ayrılı birçok siyasi partiye gittiği halde Alparslan Türkeş Türk milliyetçileriyle Milliyetçi çalışma Partisi’nin tekrar kurdu ve MHP’yi tekrar dönüştürerek siyasi hayatına devam etti. 27 Aralık 1992 Kurultayını hatırlarsanız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Milliyetçi Çalışma Partisi ile birleşmemesi adına yapılan entrikaları hepimiz biliyoruz. O insanlar bugün yaşıyor. Ve üzüldüğüm nokta, bunların her biri televizyon kanallarından yorum yapıyor. Çağırıyorlar yorum yaptırıyorlar. Ne adına? MHP adına. Kimi yorumluyorlar? Milliyetçi ülkücü hareketi yorumluyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin başbuğu Alpaslan Türkeş’i bırakıp gitmişsin başka bir siyasi partiye ikbal arayışıyla. Geliyorsun Milliyetçi Hareket Partisi’ni eleştiriyorsun. Ne haddinize be ne haddinize” diye konuştu.

“ONLARA GÖSTERİLEN MÜSAMAHA ÜLKÜCÜLERE GÖSTERİLMİYOR”

Televizyon ekranlarında MHP’yi eleştirenlere gösterilen müsamahanın ülkücü harekete hayatını vakfetmişlere gösterilmediğini, belirterek isyan eden Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:“Gezmedik kapı bırakmadınız, gitmedik parti bırakmadınız.Döndünüz bugün tekrar MHP’yi eleştiriyorsunuz. Gidin ya nereye gidilecekse gidin. Televizyonlara çıkıyorlar. İşçi Partisi’nden bugünkü Vatan Partisi’nden aday olan şahıslar MHP’yi bir ülkücü edasıyla eleştirip yorumluyorlar. Bunların hakkı, haddi yok.Üzüldüğüm bir nokta da bu eleştiriyi yapanlara gösterilen müsamaha, gösterilen anlayışı hayatını ülkü harekete vakfetmiş insanlara gösterilmiyor. Dolayısıyla MHP’nin kara mekanizmalarında yönetim kadrolarında ülkücüler olmalı. Biz de il başkanlarımız, uç beylerimizin, genel başkanımızın, gele başkan yönetimin tamamımın ülkücü hareket ruhunu taşımasını istiyoruz.”

MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin de Narlıdere’deki varlıklarını gür bir sesle hissettireceklerini belirterek, başkanlığın İzmir’e ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti.

Partinin ilçe başkanlığı okunan duaların ardından kurdele kesimi ile açıldı.

Daha önce açılışa katılacağı belirtilen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ve MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural açılışa katılamadı. Öte yandan, MHP’nin yeni teşkilat binasının alt katında da CHP’nin teşkilat başkanlığının bulunduğunu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.