MHP Kurultayının Durdurulmasına Koray Aydın’dan Tepki

MHP Kurultayının Durdurulmasına Koray Aydın’dan Tepki

İzmir’de partililerle buluşan MHP’li Koray Aydın, ’’Mahkemenin vermiş olduğu kurultay kararına karşı, dün aldığı söylenen kararların hiçbir kıymeti yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka ge...

İzmir’de partililerle buluşan MHP’li Koray Aydın, ’’Mahkemenin vermiş olduğu kurultay kararına karşı, dün aldığı söylenen kararların hiçbir kıymeti yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış yok. Böyle saçma sapan kararların arkasına gizlenerek, çıkmış olan bu iradenin önünden kaçmak mümkün değildir’’ dedi

MHP’li Koray Aydın, bugün bir dizi ziyaret için İzmir’e geldi. Aydın ilk olarak geçtiğimiz yıl öldürülen Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Çakıroğlu’nun Bornova’da bulunan mezarını ziyaret etti. Daha sonra Aydın, Hilton Otel’de partililerle buluştu. Aydın, yaptığı konuşmada, ’’Bizi bu salonlara toplayan nedenler var. Çünkü her birimiz duygu yüklüyüz, canımız yanıyor. Tabiri caizse hepimizin ateşi yükselmiş. Bu milletin geleceği adına bir arayış içerisindeyiz. Onun için sizi de buraya getiren duygular bunlar, bizi de bu işe öncü kılan duygular bunlar. Çünkü ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlara da isyanımız var. Her şeyi gözüne yüzüne bulaştırmış, her şeyi karma karışık hale getirmiş, hesap vermekten kaçan, bu ülkeyi yangın yerine çevirmiş olanlar karşısında, içine düştüğümüz durumu dikkate alarak buradan bir çıkış yolu bulmak, bulamıyorsak bir yol döşemek gayesi ile bizler, sizler hepimiz yollara düştük. Milletimizin bu geleceğini hep birlikte arıyoruz’’ dedi.

’’SAÇMA SAPAN KARARLARLA İRADEDEN KAÇIŞ YOK’’

Mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durdurmasına ilişkin Aydın, ’’Bugün MHP delegelerinin imza vererek başlatmış oldukları bu olağanüstü kurultay süreci, böyle duyguların esirliği altında hayata geçirilmiştir. Hiçbir tanesi kendi adına bir adım atmamıştır. Ülkesine bakarak, yangın yerine dönmüş, yüreklerin dağlandığı acılardan insanların gözyaşlarını içine içine akıttığı böyle bir Türkiye’de sorumluluk almak bunun gereğini yapmak için bir adım atmak gerekiyordu, o yiğit insanlarda herkes adına o adımı attı. Bu süreç devam ediyor. Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı, dün aldığı söylenen kararların hiçbir kıymeti yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış yok. Böyle saçma sapan kararların arkasına gizlenerek, çıkmış olan bu iradenin önünden kaçmak mümkün değildir’’ dedi.

“LİDER DEĞİŞTİREREK PROBLEM ÇÖZÜLMEZ”

MHP’deki eksikleri dile getiren Aydın, ’’Ne oldu da meclisin en soluna yerleştik. Önce aramızdaki kardeşlik, ülküdaşlık hukukunu ortadan kaldırıldı. Bizi biz yapan en büyük değerimizden olduk. Aradan kardeşlik hukuku çıkınca partimizin yöneticileri iyi günümüzde, kötü günümüzde, acı günümüzde bizi yalnız bıraktılar. Fitne, dedikodu, fesatlık aldı başını gitti. Ve en güçlü silahımızı kaybettik. O ülküdaşlık hukuku ki, bizi kardeş kılan idam sehpalarına giderken bile, en ağır işkenceleri sıkıyönetim mahkemelerinde görürken bile birbirini satmayan birbirine el veren, birbirine omuz veren o yiğit insanların oluşturduğu güzel iklimi yerle bir ettik. Bugün bizi bu hale düşüren nedenleri incelediğimizde en önemlisi, şuanda teşkilatlarımızın atıl durumudur. Teşkilatlarımızın içinde; ispiyonaj, cadı avı, benden değil senden, fişleme, adam kayırma, kelle avcısı gibi ortada dolanarak bu teşkilatları çalışmaz hale getiren bir zihniyet yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi sadece lider değiştirerek problemlerini çözemez. Bunu bu işe gönül vermiş, bu hareketi en ince ayrıntısına kadar tanıyan biri olarak söylüyorum. Yanılırız. Yapacağımız iş anlık olur. Bu hareketin 48 yıllık mazisinden gelen değerler bütününü harmanlayarak, buradan bir gelecek dizaynı çıkarabilecek bir hedefler silsilesini bu milletin önüne koyduğumuzda bu hareketin mensupları el ele vererek göreceksiniz kendi başarı destanlarını kendileri yazacaklardır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.