MHP’de Uzunırmak’ın Desteklediği Aday Seçim Kaybeder

Genel seçimler yaklaşırken, siyasi tansiyon da yavaş yavaş yükseliyor. Bakıyorum da; herkes kendi niyetini anlatan yorumlar yapıyor. Hem nalına hem de mıhına vuranlar çoğalıyor her geçen gün. Her parti de yavaş yavaş cadı kazanları kaynamaya başlıyor, soğuk rüzgarlar esiyor aheste aheste.

7 Haziran’da yapılacak genel seçime 147 gün kala partilerde hızlı bir adaylık yarışı başladı. Hangi partiye baksanız, bakın milletvekilliği için kolları sıvamış birilerini mutlaka görürsünüz. Normalinden fazla kibar, eskisinden daha çok hal hatır soran, iyi giyinmiş kongreden kongreye koşuşturan, partisinin etkinliklerinde görünmek telaş içinde olan için birilerini görürseniz şaşırmayın, onlar kesinlikle vekillik için yola çıkmış insanlardır. 

Önümüzdeki süreçte vekil adaylarını sık sık köşemizde konuk edeceğiz. Her partinin iç dinamiği ve vekillik çalışmalarından da  olası listeleri kendimizce yorumlayıp halka tanıtmaya çalışacağız. Tabii ki kulislerde konuşulanlar da gündemimizde olacak.

Biz bu ana ışık altında genel seçimlerden önce il kongreleri değerlendirelim…

HESAPLAŞMA YAŞANACAK

Aydın’da CHP, il-ilçe kongrelerini tamamladı. AK Parti ve MHP ise il kongresine hazırlanıyor. AK Parti Avukat Ömer Özmen’in başkanlığında tek liste halinde yapacağı il kongresinde sürpriz beklenmiyor. Ancak MHP’de durum AK Parti’deki gibi değil. Kelimenin tam anlamıyla, MHP il kongresinde ‘hesaplaşma’ yaşanacak.

Kim, kimle hesaplaşacak’ dediğinizi duyar gibiyim. İşte ben de bunlara değineceğim: MHP il kongresinde Ahmet Ertürk, Cem Akbudak, Coşkun Manuş, Fevzi Köse, Güngör Türk, Hasan Muti, Mahmut Şevket Demirdelen ve Mehmet Uysal’ın aday olacakları konuşuluyor.

MHP’nin Aydın’daki oyun kurucusu Milletvekili Ali Uzunırmak, çok adaylı bir kongre istemez. O nedenle bu isimlerden bazılarının ‘birlik ve beraberlik’ için yarıştan çekilmesi-çektirilmesi gündeme gelir. Oyun kurucu Uzunırmak, tıpkı Fevzi Köse’nin seçildiği kongrede olduğu gibi bir ‘ağabey’ formülünü hayata geçirmek için çalışır.

Ancak önceki kongrede olduğu gibi adayları teke düşürmek bu defa pek mümkün görünmüyor. Zira Uzunırmak liste başı olması halinde bazı partililerin MHP’ye oy vermeyecekleri ve Uzunırmak’ın desteklediği adayın seçim kaybedeceği kesin bir dille ifade ediliyor MHP kulislerinde…

BULUNMAZ HİNT KUMAŞI

Yerel seçimlerde Özlem Çerçioğlu'nun karşısında hezimete uğrayan Ali Bey kendisine yönelik tepkilerin farkında. İlçe kongrelerinde “Genelde AK Parti, yerelde CHP’nin iktidar olduğu Aydın’da MHP’den aday olmak kahramanlıktır” şeklinde konuşarak kendi kendini ‘kahraman’ ilan ediyor. Söke ilçe kongresinde “Birlik ve Beraberlik” vurgusu yapınca kendisine ‘yalan söylüyorsun’ diyen bir partilinin tepkisiyle karşılaşıyor. Bir yandan “Benim aday olmadığım seçimlerde radikaller AK Parti’ye, ılımlılar CHP’ye gider” diyerek “Bulunmaz Hint kumaşı” olduğunu ima ederken diğer taraftan “Aydın’dan aday olmayacak” iddiası karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor.

Hal böyle olunca adaylar varsa bile Ali Bey’in desteğini dillendirmekten kaçınıyorlar. İşte bu nedenle MHP’de adayları teke düşürmek mümkün değil. Ali Bey’in kimi destekleyeceğini söylemek için henüz erken ama kimi çıkarırsa çıkarsın karşısına bir adayın çıkacağı kesin…

Sonuç olarak, MHP kongresinde tek liste umudu yok! Bize göre, İsa’ya da Musa’ya da yaranamayan Fevzi Köse aday olursa kongrede üç liste yarışacak.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum