MHP'den, Kuşadası Belediye Meclisinin Panionion’da toplanmasına sert tepki!

MHP'den, Kuşadası Belediye Meclisinin Panionion’da toplanmasına sert tepki!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Panionion Antik Kenti’nde toplanmasına MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar'dan tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı 12 İyon şehir devletinin başkenti olarak bilinen Panionion Antik Kenti’nde toplandı. MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar, "Bu toplantı Bizans'ı hatırlatıyor. Selanik Türk'ü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyim diyen, CHP nin belediye başkanına yakışmamıştır" sözleriyle tepki gösterdi. 

"CHP'Lİ BAŞKANA YAKIŞMADI"

"Kuşadası Kuşadası'dır, Güzelçamli da Güzelçamlı'dır" hatırlatmasını yapan MHP'li Bayraktar, "Selanik Türk göçmenlerinin kalesi Güzelçamli'ya, Büyük Yunanistan anlamına gelen Paninion diyerek, 'Kuşadası Belediye Meclisinin Eylül ayındaki toplantısını Paninion da yapıyoruz' demek, gündem yaratmak, Bizans'ı farkında olarak veya olmayarak hatırlatma çabaları bir Selanik Türk'ü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyim diyen,CHP'nin belediye başkanına yakışmadı" dedi.

MHP'li Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

"Kuşadasi nın kurtuluşunu kutlayacağımız şu günlerde, özellikle Selanik Türk'ü ve Girit Türk'ü göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı bu bölge Kuşadası'na bağlıdır ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindedir. Kuşadası halkının Girit'de, Mora'da,Selanik'de,Rodos'da iki üç kuşak öncesinin çektiği çileler, gördüğü eziyet ve zulüm hala milli bellektedir. Burada Bizans'ı veya İyonya'yı hatırlatma girişimleri gayrı millidir ve Atatürkçü milli duruşla alakası yoktur.

ATATÜRK'E YAKIŞIR BİR DURUŞ SERGİLENMELİ

Bunu turizm veya tanıtımla açıklamak ise şöyle bir soruyu akla getiriyor...Yunanistan niçin böyle bir tanıtımla Türkiye ve Türk milletine ait yer isimlerini Türkçe söylememektedir veya kendi sınırlarımız içindeki İstanbul'a Konstantinopoli, İzmir'e Symrna demektedir...En küçük bir basket maçında bile Türk milletine, Atatürk'e kin ve nefret kusan Yunan fanatizmi neden hiç Türk dostu olmamaktadır da biz hep Yunan dostu olmaya çalışmaktayız..Yunanistan bu konuda bu kadar netken, Atatürkçüyüm diyen her Türk evladının da bu konuda Atatürk'e yakışır bir duruş sergilemesi 7 Eylül 1922'de Kuşadası'nın kurtuluşunu gerçekleştiren Kuvayı Milliye ruhuna saygıdır."

"KUŞADASI TÜRK'TÜR, TÜRK"

Kuşadası'nın Scalanova, Güzelçamlı'nın da Paninion olmadığını belirten Bayraktar, "Kuşadası, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde "kuşlar ve ormanlar" diyarı diye geçen, Öksüz Mehmet Paşa'nın mühür vurduğu, 7-8 asırlık mezar taşlarında Türk yazan, bütük Türk denizcisi Çakabaey'in fethettiği, Kuvai Milliye kahramanı, Atatürk'ün silah arkadaşı Mahmut Esat Bozkurt'un beldesidir. Kısacası buram buram, ilmek ilmek, sokak sokak Türk'tür, Türk" diyerek tepki gösterdi. 

Kuşadası Belediye Meclisi, 12 İyon şehir devletinin başkenti Panionion’da toplandı

kusadasi-belediye-meclisinin-eylul-ayi-olagan-toplantisi-12-iyon-sehir-devletinin-baskenti-olan-panionion-antik-kentinde-topla-iha-20190903aw792730-2-t.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.