MHP’den Malazgirt Zaferi Mesajı

MHP’den Malazgirt Zaferi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 943'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 943'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Türk Milletinin sayısız zaferler kazandığını belirten MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip,“Şüphesiz bu zaferler içerisinde Malazgirt Zaferi’nin önemi ilkokul çağlarımızdan beri hafızalarımıza kazınmıştır. Dünyayı titretecek bir askeri dehaya, gönülleri titretecek bir insanlığa şahit oldu cihan 26 Ağustos 1071’de. Malazgirt, Türk vatanında bir avuç toprağın dahi pazarlık konusu yapılmayacağının muhataplarına ilan edildiği gündür. Peygamber Efendimiz’den miras olan fetih ruhu, kalplerin ve ülkelerin Allah’ın adaletine ve rahmetine açılmasıyla mana bulmuştur. Anadolu Türklüğü; Sultan Alparslan ile temeli atılıp, İstanbul’un fethi ile sağlamlaştırılmış, Gazi Mustafa Kemal’in 1922 yılının aynı gününde kazandığı zaferle ebedileşmiştir” dedi.

Türk Milletinin vatanını asla çiğnetmeyeceğini kaydeden Garip, şöyle konuştu:

“Ordu-millet anlayışının hâkim olduğu Türk Milleti’nin ve şanlı ordunun üstün savaş becerisi ile sayılar arasındaki büyük farka rağmen zaferle sonuçlanan bu savaş, bize asırlar öncesinden gelen bir mesajdır.Türk yeter ki istesin; nice yiğitler feda eder de vatanı çiğnetmez. Türk yeter ki istesin, düşmanlar ebediyen bedbaht olur.Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda saklı olan, Alparslan’ın yiğit torunlarına bizden selam olsun.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.