MHP’li Alıcık, Yörük Ali Efe’yi 69. yıldönümünde unutmadı

MHP’li Alıcık, Yörük Ali Efe’yi 69. yıldönümünde unutmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Milli Mücadele kahramanlarından Yörük Ali Efe’yi, ebediyete uğurlanışının 69. yıldönümünde andı. Alıcık, Yörük Ali Efe Aydın'ın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Milli Mücadele kahramanlarından Yörük Ali Efe’nin ebediyete uğurlanışının 69. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Alıcık mesajında, “Gönlünde vatan sevgisi taşıyan Yörük Ali Efe'miz, Aydın'ımızın yetiştirdiği gönlünde vatan sevgisi taşıyan kahramanımızdır.  Vefatının 69. Yılında Yörük Ali Efe başta olmak üzere, ülkemizin en zor durumda olduğu bir dönemde aziz vatanımız ve milletimiz için çarpışan tüm efelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

yoruk-efe1.jpg“YÖRÜK ALİ EFE AYDIN'IN GURUR KAYNAĞIDIR”

Yörük Ali Efe’nin 16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile işgalci Yunan askerlerine  ilk darbeyi vurmak suretiyle Aydın yöresinde Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurduğunu söyleyen MHP’li Alıcık mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı'ndaki destansı mücadelesi için, Milli mücadelenin yiğitlerinden Yörük Ali Efe’miz için hemşerilerim  türkü yakmıştır. Yörük Ali Efe Aydın'ın gurur kaynağıdır. Milli kahramanlarımızdan olan Yörük Ali Efe’nin gelecek nesillere de örnek olmasını diliyoruz. Aziz Türk milleti, zora düştüğü her zaman Yörük Ali Efeyi örnek alan yeni kahramanlar çıkaracaktır. Buna inancımız tamdır. Yörük Ali Efe'miz, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan grubu ile birlikte TBMM ordusuna katıldı ve Milli Aydın Cephesi Komutanı olarak atandı. Kurtuluş Savaşı sonunda da başarılarından dolayı kırmızı şeritli istiklal madalyası ile ödüllendirildi.  Allah rahmet eylesin. Allah Efe’mizden, efelerimizden razı olsun.”

 

haluk-alicik.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.