MHP’li Balkız’dan Yeni Kabineye ‘Derme Çatma’ Benzetmesi

MHP’li Balkız’dan Yeni Kabineye ‘Derme Çatma’ Benzetmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan yeni kabinenin aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesi olduğunu beli...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan yeni kabinenin aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesi olduğunu belirterek, “Derme çatma bir kabine bizim için hiçbir mana ifade etmiyor” dedi.

Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sonrası MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız basın mensuplarına Başbakan Davutoğlu tarafından oluşturulan seçim hükümetini değerlendirdi. Yeni kabinenin bir acziyetin ürünü olduğunu kaydeden Balkız, yeni kabinenin önümüzdeki dönem için milletin duygularıyla oynayan bir kabine olduğunu öne sürdü.

BU ZORLAMA HÜKÜMET AK PARTİ’Yİ 1 KASIM’A GÖTÜRMEZ

Yeni kabinenin kimin kabinesi olduğunu sormak gerektiğini belirten Balkız, şöyle konuştu: "Bunun Başbakan Davutoğlu’nun kabinesi olmadığı açık. Bu sayın Tayyip Erdoğan’ın kabinesi. Koalisyon kuramayan, diğer partilere koalisyon teklifi yapamayan bir acziyetin sonucudur. Milletin önümüzdeki dönemle ilgili duygularıyla oynayan bir kabine ortaya çıkmıştır. Bir kısım bakanlar eski görevlerinde devam ederken, bir kısım yeni bakanların AK Parti’nin 1 Kasım’daki seçim propagandasına yönelik olarak HDP’den ve milliyetçi oylara yönelik bir operasyonla da Sayın Türkeş ve Sayın Topçu’yla oluşturulmuş olan bir kabine. Netice itibariyle görüyoruz ki böyle zorlama bir yapı bu yeni hükümeti ve AK Parti’yi 1 Kasım’a götürmez. Derme çatma bir kabine bizim için hiçbir mana ifade etmiyor.”

ALİ BABACAN’IN OLMAMASI BİR EKSİKLİK

Yeni kabinede ciddi bir eksiklik görüldüğüne dikkat çeken Balkız, şunları söyledi: “Biliyorsunuz 3 dönem kuralını kaldırdılar. Buna rağmen hukukçu olmamasına rağmen, hukukun üstünlüğünü savunan ve ekonomik kalkınmada da hukukun üstünlüğüne inanan bir Ali Babacan’ın kabinede yer almaması zaten AK Parti’nin sağlıklı bir kabine oluşturamamasının delillerinden biridir. Bu kabine içerisinde önceden de adil olmayan ve adaleti ayaklar altına alan bir yapı vardı. Şimdi de bu kabineyle maalesef adil olmayan, adil olmayacak ama bir kişinin sarayın sözlerini dikkate alarak politika üretmeye çalışan bir kabine ortaya çıkmıştır. Maalesef Türk milletine hayırlı olsun diyemiyorum. AK Parti’ye hayırlı olsun diyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.