MHP’li Gürşat Kale’ye İhraç Yolu

MHP’li Gürşat Kale’ye İhraç Yolu

Türkçe ve İngilizce kelimelerin karışık yer aldığı pankart astıran Aydın’ın İncirliova İlçesi Belediye Başkanı MHP’li Gürşat Kale, partisinden ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’yı "Partimizin ilkelerine aykırı davranmıştır” diyerek partiden ihraç eden MHP Genel Merkezi, Türkçe ve İngilizce pankart astıran Aydın’ın İncirliova İlçesi Belediye Başkanı Gürşat Kale’yi de Türkçe dışında bir dil kullandığı için partiden ihraç edip etmeyeceği merak ediliyor.

Bilindiği gibi Muğla’nın Fethiye İlçesi’nin Belediye Başkanı MHP’li Behçet Saatcı, Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık yer aldığı Kurban Bayramı mesajını ilçenin farklı noktalarındaki billboardlara astırdı, 'Tek millet, tek dil' göndermesinde bulundu. Fethiye Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda cadde ve sokaklardaki billboardlara asılan mesajdaki kelimeler, 'Türkçe' ve 'Kürtçe' karışık yazıldı. İlanda şu ifadeler yer aldı: "Ülke bitüniya me bozulmaması ve hezkırına insana dı hündure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be."

“ANLADINIZ DEĞİL Mİ?”

Türkçe ve Kürtçe yazılan bayram mesajının hemen alt kısmına ise "Anladınız değil mi? Bu yüzden, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" ifadesine yer verildi.

“GEREĞİ YAPILACAKTIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Partimizin ilkelerine aykırı davranmıştır. Gereği yapılacaktır" diyerek Saatçı’yı disiplin kuruluna sevk etti. MHP Genel Merkezi ise Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe billboardlarına vermiş olduğu kutlama mesajında Türkçe dışında kullanmış olduğu dil, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 81’inci maddesine ve parti tüzüğünün disiplin hükümlerine, ayrıca MHP’nin ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan partiden ihraç etti.

KALE TÜRKÇE İNGİLİZCE PANKART ASTIRDI

İncirliova’nın MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale, 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bugün gerçekleştirilen Denizli-Selçuk etabının güzergahında yer alan Aydın İncirliova ilçesi merkezinde bulunan Süleyman Çamlıca Bulvarı Üst Geçidi’ne “Değerli sporcular; İncirin Anavatan’ı İncirliova’ya hoş geldiniz” yazılı pankart astı. Pankartta İngilizce, "Athletes; wolcome to the homeland of the fıgs İncirliova. I wısh you success to all othletes” ifadesine de yer verildi.

DEVLET BAHÇELİ GEREĞİNİ YAPACAK MI?

Şimdi Türkçe ve Kürtçe pankart astıran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’yı partiden ihraç eden MHP yönetimi, aynı hassasiyeti gösterip Türkçe ve İngilizce pankart astıran İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’yi de "mesajında Türkçe dışında kullanmış olduğu dil, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 81’inci maddesine ve parti tüzüğünün disiplin hükümlerine, ayrıca MHP’nin ilke ve prensiplerine aykırı” olduğundan partiden ihraç edip etmeyeceği merak ediliyor.

BAŞKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız bazı vatandaşlar, “Gürşat Başkan milliyetçiliği özde yaşayan biridir. Nasıl böyle bir yanlış yaptı anlamadık. Konu başkanın bilgisi dışında gerçekleşmiş ya da yanlış yönlendirilmiş olabilir” yorumunda bulundular.

fethiye-belediye-baskani-behcet-saatci.JPGsaatcinin-astirdigi-pankart.JPGpankart-(1)-001.jpgpankart-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum