“MHP’li Köse Psikolojik Travma Yaşıyor”

“MHP’li Köse Psikolojik Travma Yaşıyor”

CHP Efeler ilçe Başkanı Bayram İnci, “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” projesine yönelik olarak suçlamalarda bulunan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’ye yanıt verdi. İnci, Köse’nin psikolojik travma yaşadığını öne sürdü.

AYDIN 24 HABER 

MHP İl Başkanı Fevzi Köse yapmış olduğu basın açıklaması ile her zaman olduğu gibi  bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten CHP Efeler ilçe Başkanı Bayram İnci, Köse’nin basın açıklamasının vatandaşı yanıltmaya yönelik pek çok yanlış ve çelişkili bilgilerle dolu olduğunu iddia etti.

YASA GEREĞİ GÖLETLERİN DOLDURULMASI MÜMKÜN DEĞİL

Söz konusu “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” alanının Aydın halkının beklentilerine aykırı olarak bir takım kişisel menfaatlere göre değil, Aydın-Muğla-Denizli planlama bölgesi bakanlıkça onaylı 1/10000 ölçekli çevre düzeni planında büyük kentsel yeşil alan, bölge parkı olarak belirlendiğini kaydeden CHP’li İnci, “Bu alanda Fevzi Köse’nin bahsettiği tuğla fabrikalarının  almış olduğu toprak alanlarının doldurulması çevre kanunundan kaynaklanan bir zorunluluk değildir. Bu alana ilişkin olarak Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme  sonucunda hazırlanan raporda bu alanların doğal yaşam barındıran sulak alanlar haline geldiği ve sulak alanların korunması yönetmeliğinin değişik 7. Maddesi gereğince bu alanlarda hiç bir faaliyete ve yapılaşmaya izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Bu çerçevede Aydın Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu rapor esas alınarak bu alanların doğal yapıları bozulmadan rekreasyon amaçlı kullanılması ve söz konusu alanlar üzerinde hiç bir faaliyet ve yapılaşmaya izin verilmemesi hükme bağlanmıştır. Dolayısıyla söz konusu alanda yer alan ve doğal yaşam barındıran göletlerin herhangi bir biçimde doldurulması mümkün değildir” dedi.

ÇERÇİOĞLU AİLESİ PARSELLERİNİN TAMAMINI BAĞIŞLADI

MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin “Çerçioğlu Ailesinin 323 dekar alan arazinin 25 dekarını bağışlayıp halkın gözünü boyayarak geri kalan 298 dekar üzerinden ailesine rant sağlamaya çalıştığını” iddiasını da yanıt veren İnci, “Çerçioğlu ailesine ait 2 adet parsel bulunmaktadır. Bunların ikisi de Ercan Çerçioğlu tarafından  Aydın Büyükşehir Belediyesine karşılıksız olarak bağışlanılmıştır.  Dolayısıyla 500 bin metrekarelik bu düzenleme  alanında Çerçioğlu ailesine herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmesi de mümkün değildir” diye konuştu. 

MHP'Lİ KÖSE PSİKOLOJİK TRAVMA YAŞIYOR

MHP İl Başkanı Fevzi Köse’ye “Aydın halkının hizmet alması ve şehrin gelişmesi için yapılan projelere katkı koymak yerine  halkı yanıltmak yöntemi ile kamuoyu oluşturarak halkın hizmet almasını engelleme çabası içinde” olmakla suçlayan İnci, Köse’nin psikolojik travma yaşadığını öne sürdü. İnci sözlerini şöyle devam ettirdi: “Sayın Köse’nin içinde bulunduğu psikolojik durumu anlayabiliyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden duyduğu rahatsızlık  onu bilinçsizce muhalefet etmeye itmektedir. Sayın Köse’nin bu psikolojik durumdan kurtulamayacağı açıktır. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile  Aydın halkı için hizmetlerine devam edecektir.”

s45c-514081914130.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.