MHP’li Köse’den Demir Yolu İçin Birlik Çağrısı

MHP’li Köse’den Demir Yolu İçin Birlik Çağrısı

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Efeler’i ortadan bölen 4 kilometrelik demiryolu hattının yer altına alınması için Aydın milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesini birlikteliğe davet etti.

- MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Efeler’i ortadan bölen 4 kilometrelik demiryolu hattının yer altına alınması için Aydın milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesini birlikteliğe davet etti.

Sorunun üzerine birlikte gidilmesini isteyen Köse, demiryolu hattı üzerinde sürekli insanların hayatlarını kaybettiğini belirterek bu hattın mutlaka yeraltına alınması gerektiğini kaydetti.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, bir grup partiliyle Aydın Tren Gar’ı önünde basın açıklaması yaptı. İzmir-Denizli demiryolu hattında yeniden çift hat üzerine projelendirme çalışmaları yapılmakta olduğunu hatırlatan Fevzi Köse, bu projenin yetersiz olduğu kanaatinde olduklarını beyan etti. Aydın-İzmir demiryolunun Anadolu topraklarında Osmanlı İmparatorluğu tarafından yaptırılan, Sultan Abdülaziz zamanında hizmete açılmış ilk tren yolu hattı olduğunu hatırlatan Köse, “Aydın-İzmir demiryolu hattının çağımız teknolojisine uygun, saatte 160 kilometre değil, saatte 250 kilometre hız yapabilecek alt yapıya sahip yüksek hızlı trenyolu hattı olması ve bu hattın Aydın/Efeler şehiriçi geçişinin mutlak suretle yeraltından yapılması gerektiği inancındayız. Bu konuda gerek İktidar milletvekilleri gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığının konuya hassasiyetle eğilerek, Aydınımız için çok büyük önem arz eden bu projenin mutlaka gerçekleştirilmesini beklemekteyiz” dedi.

MHP’Lİ KÖSE’DEN DEMİR YOLU İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

MHP’Lİ KÖSE’DEN DEMİR YOLU İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.