MHP’li Kukul Gazileri Unutmadı

MHP’li Kukul Gazileri Unutmadı

MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Havva Kukul, “üstünde yaşadığımız bu vatan topraklarını, destanlar yaratan şehit ve gazilerimize borçluyuz" dedi.

AYDIN 24 HABER

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Havva Kukul, “Türk milleti tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir millettir. Bunun en güzel ispatını Kurtuluş Savaşında vermiş, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek bağımsızlığı var olmanın yegâne koşulu olarak kabul ettiğini, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini, Türk Vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu.

Millet olarak bugün şanlı bayrağımızın altında bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu savunan Kukul sözlerine şöyle devam etti. “Milli mücadelenin en önemli dönüm noktalarından olan ve Yunan Ordusuna karşı 13 Eylül 1921 tarihinde kazanılan büyük zaferin hemen ardından meclis, büyük zaferin Başkumandanı Mustafa Kemal Paşa’yı Türk Milleti adına bir şükran ifadesi olarak, Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı ile onurlandırmıştır. Gazilik devlet başkanından isimsiz nefere kadar herkesin gururla taşıdığı en itibarlı mertebe olmuştur.

Bugün üstünde yaşadığımız bu vatan topraklarını, destanlar yaratan şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu Vatan için, Ay Yıldızlı Bayrağımız için, Bağımsızlığımız için mücadele vermiş bütün gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz.

Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olanların da Gaziler Gününü kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum