MHP’li Ümmet Akın Ortaklar Halkını Cezalandırdı

MHP’li Ümmet Akın Ortaklar Halkını Cezalandırdı

Özel işe gitmeyen itfaiye personeline kızan Aydın’ın Germencik ilçe Belediye Başkanı Ümmet Akın, tuhaf bir karara imza atarak 2 dönem başkanlık yaptığı Ortaklar halkını cezalandırdı.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın büyükşehir olmasından sonra il çapındaki itfaiye hizmetleri Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna girdi. İlçe ve belde belediyelerine ait itfaiye araç ve gereçleri ile personeli de Büyükşehir’e geçti.

Germencik’in MHP’li Belediye Başkanı Ümmet Akın tuhaf bir karara imza atarak 2 dönem başkanlık ettiği Ortaklar halkını cezalandırdı. Akın, itfaiye personelinden Ortaklar’a 5 kilometre uzaklıktaki Gümüşköy’de bulunan özel bir şirkete ait kantarın temizlenmesini istedi. Başkan Ümmet Akın, itfaiye hizmeti dışında görev yapamayacaklarını bildiren itfaiye personeline çok kızdı. Öfkesini itfaiye araçlarından alan Başkan Akın, “Benim isteğimi yapmazsanız, Germencik Belediyesi’ne ait bu alanda park edemezsiniz, derhal burayı boşaltın” diyerek itfaiye araçlarının Germencik Belediyesi'ne ait alanda park etmesine izin vermedi.

HESABI KİM VERECEK

Bu gelişme üzerine Mal Paylaşım Komisyonu kararınca Germencik Belediyesi’ne verilen Ortaklar’daki alanda park eden itfaiye araçları Germencik’e getirildi. Ortaklar ve çevresinde olası bir yangın halinde itfaiye araçlarının Germencik’ten müdahale etmek zorunda kalacağını ve bunun Ortaklar’da yaşayan vatandaşları cezalandırmak anlamına geldiğini belirten İtfaiye Müdürü Ahmet Balcı, “Yangına müdahalede dakikaların bile önemi var. Zamanında müdahale edilmeyen yangın önlenemez felaketlere neden olabilir. İtfaiye araçları özel işlerde kullanılamaz. Özel işte iken yangın çıksa kim müdahale edecek. Geç müdahale nedeniyle mağdur olan vatandaş olursa bunun hesabını kim verecek” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 

030-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum