MHPnin İzmirdeki Yeni Yönetimi Görev Başladı

MHP'nin İzmir'deki Yeni Yönetimi Görev Başladı

Göreve yeni gelen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, satılması gündemde olan Tire’deki İl Özel İdare mallarıyla ilgili, "Şehrimizde yaşanan sorunların sadece belediyelerin çözmesini beklemenin yersiz olduğunu düşünüyor, mevcut hükümetin de çözümlere dest

- Göreve yeni gelen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, satılması gündemde olan Tire’deki İl Özel İdare mallarıyla ilgili, "Şehrimizde yaşanan sorunların sadece belediyelerin çözmesini beklemenin yersiz olduğunu düşünüyor, mevcut hükümetin de çözümlere destek olması gerektiğini savunuyoruz" dedi.

Yeni MHP İzmir İl Yönetimi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenledi. Törenin ardından gerçekleştirilen basın toplantısına MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir gündemini meşgul eden İl Özel İdare mallarıyla ilgili açıklama yaptı. Karataş, “Hükümet ile yerel yönetimimiz arasında yaşanan krizlere her gün bir yenisi eklenmektedir.” derken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle İl Özel İdaresi kapandıktan sonra sahip olunan gayrimenkullerin belediyemize devredilmemesi akla bir takım soruları getirmektedir. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Arazisi, içki fabrikası ve Sümerbank’a ait tesis ve arazileri ranta dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği hepimizi derinden düşündürmektedir. Özelleştirme adı altında bir rant oluşturma gayreti varsa, bu yanlıştan derhal dönmenin yolları aranmalı, eğer bir haksızlık varsa iktidar tarafından İzmir’e yapılan bu haksızlık ortadan kaldırılmalıdır. MHP İzmir il teşkilatı olarak şehrimizde yaşanan sorunların sadece belediyelerin çözmesini beklemenin yersiz olduğunu düşünüyor, mevcut hükümetin de çözümlere destek olması gerektiğini savunuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak, her türlü çözüm önerisine destek olacağımızı buradan duyuruyoruz. Birbirlerine ulaşamayan, randevu vermeyen ve şehrimizin problemlerini arttıran bir idare anlayışının tamamen karşısındayız. İzmirliler adına daima bunun takipçisi olacağımızı da buradan tekrar duyuruyoruz.”

TİRE’DEKİ İL ÖZEL İDARE MALLARI

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Tire’deki İl Özel İdare malların belediye tarafından satılacağı iddialarına ilişkin de şunları söyledi: “Bunlar, köydeki durumu iyi olan Ahmet, Mehmet efendinin köy muhtarlığına hibe ettiği mallardır. Bütünşehir yasası ile belediyeye geçti. Önce borç tuzağına sokacaksın sonrada malları satacaksın. Böyle bir şey var mı? Tire bunu bu şekilde yaptığı takdirde olmaz. Kaldı ki CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilanı var ‘satılmayacak’ diye. Pazartesi bekleyin, Ödemiş’ten de gelecek böyle bir hamle.”

“EKONOMİK YIKIM YAŞANIYOR”

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olarak kabul edilen İzmir’in, işsizlikte ülke ortalamasının üzerine çıktığını belirten Karataş, son 4 yılda işsizliğin önlenmesi adına İzmir’de hiçbir adımın atılmadığını söyledi. Başkan Karataş, “İşsizlikte Türkiye ortalaması, 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 9,7 iken İzmir ortalaması ise yüzde 15,4’ü aşmaktadır. Bu İzmir’i iyi tanımayan gücünün ve potansiyelinin farkında olmayan iktidarın ve yerel yönetimlerin basiretsizliğini ortaya koymaktadır. Bütün bunların yanında ülkemizi çepe çevre saran sorunlardan biri de Suriye’de yaşanan olaylar sebebiyle ülkemize sığınan Suriyelilerin, iktidar tarafından kontrollü bir şekilde ikamet altına alınmaması, işsizlik alanında yine büyük bir sorunu ortaya çıkarmıştır. Ucuz ve kayıt dışı işçi olarak çalışan bu sığınmacılar, insanımıza ve şehrimize sorun olarak yansımıştır. Zaten kepenk kapatan esnafımız, sanayicimiz ve ticaret erbabımız ekonomik olarak yıkım yaşamaktadır” dedi.

Bu arada, yeni oluşturulan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: İl Başkanı Necat Karataş, başkan vekilleri Veysel Şahin, Selahattin Şahin, Hakan Ürün, Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, 1. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, 2. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rıza Dönmez, İl Sekreteri Ali Peynirci, İl Muhasibi Mehmet Çelik, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Seda Banu Akyüz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer, Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, STK, Hemşeri Dernekleri, Vakıf ve Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Tüzemen, Meslek Odalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Levend Külebastı, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Bölük, Aile, Kadın ve Sosyal İşlerden Sorumlu İ Başkan Yardımcısı Rahime Kardaş, İlçelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Seyit Ali Aslan, Murat Koçyiğit, Muhammed Osman Ölmez, Fikret Öner, Mehmet Emin Yaramış ve Şevket Alptekin.

MHP'NİN İZMİR'DEKİ YENİ YÖNETİMİ GÖREV BAŞLADI

MHP'NİN İZMİR'DEKİ YENİ YÖNETİMİ GÖREV BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.