Milasta Toplu Balık Ölümleri

Milas'ta Toplu Balık Ölümleri

Güllük Körfezi’ne dökülen bir derede yaşanan toplu balık ölümleri çevredekilerin panik yaşamasına neden oldu. Balıkların ölüm nedeninin araştırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından inceleme başlatıldı

- Güllük Körfezi’ne dökülen bir derede yaşanan toplu balık ölümleri çevredekilerin panik yaşamasına neden oldu. Balıkların ölüm nedeninin araştırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

Milas ilçesinin Akyol Mahallesinden geçip Güllük Körfezi'ne dökülen derede toplu balık ölümleri görüldü. Tarla balıkçılığı yapılan havuzların kenarından geçen derede meydana gelen balık ölümleri çevrede yaşayan çiftçilerin panik yaşamasına neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ekipleri, kirli olduğu gözlenen deredeki ölü balıklar ve dere suyundan incelenmek üzere numune topladı.

DEREDEKİ OKSİJEN SEVİYESİ DÜŞÜK

Deredeki oksijen seviyesini ölçen ekipler, dere suyunda bulunan oksijen seviyesinin düşük olduğunu tespit etti. Ancak bu düşük oksijen seviyesinin ölümcül düzeyde olmadığını belirten Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Mustafa Kuray, “Aldığımız ihbar üzerine buraya geldik ve birçok tatlı su balığının öldüğünü gördük. Ölü balıklar ve sudan aldığımız numuneleri İzmir’deki gıda kontrol laboratuvarına göndereceğiz. Buradan gelecek sonuçlara göre değerlendirme yapacağız. Balıkların ölüm nedeni tespit edildikten sonra eğer 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre bu konuda sorumlu kesimler olursa gereken cezai işlem uygulanacaktır. Diğer kurumları ilgilendiren bir durum varsa o kurumlarla irtibata geçilerek gerekli bilgilendirme yapılacak. Yaşanan üzücü bir olay ancak burası lokal bir bölge ve balık ölümlerinin yayılacağını dağılacağını düşünmüyoruz. Güllük Körfezi ve toprak balık havuzlarına olumsuz bir etkisi olacağını zannetmiyoruz konunun takipçisi olacağız.”

FABRİKALAR KİRLİLİĞE NEDEN OLUYOR İDDİASI

Çevrede yaşayanlar dereye katı ve sıvı atık döküldüğünü belirterek, yetkililerin bu konuda gereken duyarlılığı göstermediklerini ileri sürdü. Toplu balık ölümleri nedeniyle huzursuz olduklarını ifade eden vatandaşlar, deredeki kirliliğin asıl nedeninin dere havzasında kurulan gıda ve çeşitli fabrikalar olduğunu iddia etti.

MİLAS'TA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

MİLAS'TA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.