Mili Sporcunun Karaciğer Nakli Sevinci

Mili Sporcunun Karaciğer Nakli Sevinci

Ülkemizi buz pateninde temsil eden Avrupa üçüncüsü Milli Sporcu Selin Erkan, babasına gerçekleştirilen karaciğer naklinin başarılı geçmesiyle sevinç gözyaşlarını tutamadı.

- Ülkemizi buz pateninde temsil eden Avrupa üçüncüsü Milli Sporcu Selin Erkan, babasına gerçekleştirilen karaciğer naklinin başarılı geçmesiyle sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Milli sporcunun babası Turgut Erkan (46) tüm yaşamını kızının başarılı bir buz patencisi olmasına adamışken, karaciğer sirozu olduğunu öğrendi. Kızının Avrupa 3'üncüsü olduğu yarışmayı bile güçlükle takip eden babanın şansı, İzmir’de yüzüne güldü. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygun organ çıkması ile Turgut Erkan’a Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın ve ekibi tarafından başarılı karaciğer nakli gerçekleştirildi.

MUTLU HABERİ ANTRENMANDAYKEN ÖĞRENDİ

Ameliyat olacağını kızının başarısını engellememek için gizleyen baba, başarılı bir ameliyat gerçekleştirilince kızına müjdeli haber telefonla verildi. Antrenmanın bitiminde İzmir’e dönen Selin Erkan, babasıyla ilk karşılaşmasında gözyaşlarını tutamadı. Erkan, ‘’Babamın karaciğer nakliyle yeniden hayata tutunduğu için çok mutluyum. Organ bağışında bulunanlara çok teşekkür ediyorum ve herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Eğer bir gün Avrupa şampiyonu olursam kürsüden herkese organ bağısında bulunmaya davet edeceğim’’ dedi.

Başarılı organ naklini gerçekleştiren Doç. Dr. Ünal aydın ise ‘Selin kardeşimizin bundan sonraki süreçte babasının sağlığına kavuşması ile antrenmanlarını daha iyi yapacağını, buz üzerinde daha iyi konsantre olup ülkemiz adına madalyalar kazanacağını ümit ediyorum ‘’dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.