Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Millet Cinnet Geçiriyor

Abarttığımı zannedenler, hiç yorum katmadan aktardığım aşağıdaki başlıklara bir bakınız isterseniz. Ne hale geldiğimizi ve nasıl bu cinnet ortamından çıkabileceğimizi düşünelim isterseniz.

Kayseri'de bir öğretmenin, babasını balyozla vurarak  öldürdüğü öne sürüldü.  İddiaya göre, Yunus Emre Mahallesi'nde psikolojik sorunları olduğu ve  cinnet getirdiği ileri sürülen öğretmen Yılmaz G. (43), evlerinde bulunan balyozla babası Mükremin G'ye (77) vurmaya başladı. Mükremin G, aldığı balyoz  darbeleriyle ağır yaralandı.

Daha önceki ifadelerinde kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ ile aralarında ilişki olduğunu, evinde buluştuğu Hacer Çetindağ ile tartışınca bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü tercüman aracılığıyla anlatan Erdal Kaya, bugün duruşmada da işaret dilini kullanarak tercüman aracılığıyla ifade verdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne çıkan bir kişinin intihar girişiminde bulunmasıyla İstanbul trafiği durma noktasına geldi. Köprüde yoğun bir trafik yaşanmasına neden olan kişi ikna edilmeye çalışılıyor. Polisin intihar girişiminde bulunan kişiyi ikna çalışmaları devam ederken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa’dan Anadolu Yakası’na geçişte trafik durma noktasına geldi.

Şanlıurfa’da iki komşu esnaf arasında çay bardağı yüzünden çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde, evinin banyosunda ölü bulunan emekli 63 yaşındaki Muhammet Kısa’nın başına odunla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Muhammet Kısa’nın eşi 57 yaşındaki H.K.’nın ifadesinde eşini kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Ankara Sincan'da, bir apartmanın bodrum katında, 2 ceset bulundu. Cesetlerin, aynı apartmanda oturan ve kayıp olarak aranan Ali Alkan ile 9 yaşındaki kızına ait olduğu iddia edildi

İmama kızıp cemaati kurşunladı: 1 ölü 1 yaralı

Giresun'un Eynesil ilçesi Kösemen Köyü'nde 68 yaşındaki Hamdi Gülenç, teravih namazından çıkıp kahvede oturan imamın köyü terk etmesini istedi. Çıkan kavgada bir kişi öldü, cami imamı ise yaralandı.

Başakşehir'de yol verme cinayeti kamerada

Başakşehir'de bir benzin istasyonunda cinayetle sonuçlanan yol verme kavgası kameralara yansıdı. Olayda otomobilin koltuk başlıklarıyla darp edilen 33 yaşındaki Kaplan İşcanlı hayatını kaybetti.

“1 Liralık” tuvalet parası için işlenen cinayet kamerada

Şişli Maslak'ta "1 liralık” tuvalet ücreti nedeniyle işlenen cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Cansel cinayetini tırnaklarındaki deri ve saç çözecek

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde, kaybolduktan üç gün sonra bir dere kenarında boğazı kesilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış halde cesedi bulunan 17 yaşındaki Cansel Bağlı, toprağa verildi

Ayrı yaşadığı dini nikahlı eşini boğarak öldürdü

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, inşaat teknikeri 31 yaşındaki Yücel Kuşan, barışma talebini geri çeviren ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi 32 yaşındaki Özlem Gülyaprak'ı boğarak öldürdü.

Cesedi ormanlık alanda bulunan kızın anne ve babası gözaltına alındı

Kaybolduktan 3 gün sonra cesedi bulunan genç kızın annesi, babası, ağabeyi ve amcasının kızı gözaltına alındı

Tartıştığı kayınbiraderi ve arkadaşını uyurken öldürdü

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bir serada çalışan Mehmet T., tartıştığı kayınbiraderi Ferdi Namazi ile arkadaşı Ferhat Özbek'in römorkta uyurken boğazını bıçakla kesti.

Ümraniye'de kadın cinayeti

Ümraniye'de Zeynep Nalbant'ın(29) cesedi evinde vücudunun birçok yerinden bıçaklanmış halde bulundu.

Kocasını öldürüp, 'intihar' dedi

İzmir'in Tire İlçesi'nde, geçen cumartesi günü av tüfeğiyle intihar ettiği sanılan çiftçi Hasan Karaoğlan'ın, aslında eşi H.K. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Terörden kaçan eniştesini öldürdü

Kahramanmaraş'ta, psikolojik tedavi gören 33 yaşındaki Eyüp Dikici, tartıştığı öğretmen eniştesi 34 yaşındaki öğretmen Veysel Çetin'i bıçaklayarak öldürdü.

Köpek havlama kavgası; 1 çocuk öldü, 2 çocuk yaralı

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Köyü'nde köpek havlaması yüzünden iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 çocuk öldü biri 12 diğeri 15 yaşında 2 çocuk da yaralandı.

Tartıştığı karısını boğazından bıçaklayarak öldürdü

Sancaktepe'de 65 yaşındaki adam tartıştığı karısını boğazından bıçakladı. Kanlar içerisinde yere yığılan kadın oracıkta can verdi.

Yaşlı kadına tecavüze kalkışıp öldürdü

81 yaşındaki Hatice Aksoy’a tecavüz etmeye kalkıştığı ve eşarpla boğarak öldürdüğü iddiası ile yargılanan 45 yaşındaki Üzeyir Eke'ye ceza yağdı. Daha önce de çocuğa tecavüz edip öldürmüş...

Elazığ'da kendisini darp eden kocasını 12 yerinden bıçakladı

Elazığ'da bir kadın, kapıyı kırıp kendisini darp eden eski eşini önce 12 yerinden bıçakladı ardından da boğazını keserek öldürdü.

Bu haberlerin noktasına virgülüne dokunmadım. Bu ülkede Yüzde doksan dokuz Müslümanlar mı yaşıyor? Bu cinayetleri ve suçları işleyenler gerçekten dinlerini biliyorlar mı?

Ülkemde yanlış giden bir şeyler var.

Bu suçların işlenmesine sebep sadece kin ve nefret olamaz. Bu olayların önlenebilmesi için eğitim sistemimizin gözden geçirilmesi gerekmez mi?

Ya da baştan sona yaşantımızı, ülkenin her yapısını yeniden gözden geçirmemiz ve yanlışların düzeltilmesi gerekmez mi?

Dikkat etti iseniz herkesin bahsettiği taciz ve cinsel suçlardan bahseden haberlere yer vermedim bu yazımda. Amacım birilerini suçlamak değil.

Tehlike çanları çoktan çalmaya başlamış. Cinnet geçiren bir topluma doğru gidiyoruz. Bu ülke bu tür kötü haberlerin yazılmasını, yaşanmasını hak etmiyor.

Ama bir şeyler yanlış gidiyor. Efendiler lütfen tedbirini alınız. Nereden başlayacağınızı biliyorsunuz. Başlangıç eğitim sisteminden olmalı. Diğer yandan acaba adalete intikal eden olaylar, ya adil sonuçlanmıyor, yada gecikiyor olduğundan, her fert kendi hakkını kendisi mi arıyor dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.