Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 30 bin öğretmen adayını Milli Eğitim ailesine katacaklarını düşündüğünü söylerken, "1 yıllık öğretmenle...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 30 bin öğretmen adayını Milli Eğitim ailesine katacaklarını düşündüğünü söylerken, "1 yıllık öğretmenlerle Doğu’daki kaliteyi artırmak mümkün değil. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık. En az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşme yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçirilecektir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve yöneticileri, özel okul kurucu ve yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz, "560 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Doğudaki öğretmenlerimizin hemen hemen hepsi bizim dönemimizde atandı. Sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtik. Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye’nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim diye. Diyorlar ki ‘Muş’a 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 800’ü geri döndü, 600 öğretmen kaldı.’ 1 yıllık öğretmenlerle eğitimin kalitesini artırmak mümkün değil. Öğretmenin kaliteli eğitim verebilmesi için öğrenciyi, ailesini tanıyacak. 1 yıllık öğretmenlerle Doğu’daki kaliteyi artırmak mümkün değil. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık. En az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşme yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçirilecektir. Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız. 10 bin öğretmen de ağustostan sonra alınacak. Bu yıl 30 bin öğretmen adayımızı Milli Eğitim ailesine katacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

2019’da tekli eğitim

Eğitimin, sağlıktan da öncelikli olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimi hakkıyla verirsek sağlığı da hakkıyla vermiş oluruz. Ekonomik sorunları da kolay çözmüş oluruz. Bütçemizden eğitime ayırdığımız oran yüzde 20. 2002’de Milli Eğitime ayrılan 11 milyar lira. Bu oran o dönemin bütçesine göre yüzde 10’a tekabül ediyor. Şimdi 122 milyar lira. Kaliteli eğitim için okullar, derslikler yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 25. İstisnaları var. Önümüzdeki dönemde o istisnaları ortadan kaldıracağız. Başbakanımızın da talimatıyla 2019 yılının sonuna kadar tekli eğitime geçeceğiz."

"Bire bir ilgilenin"

Toplantıda, öğretmenlerin önemine de vurgu yapan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Öğretmenin itibarını her zaman üstte tutmamız lazım. Geçmişte çok büyük açığımız var. İzmir’de 80 yılda yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıyoruz. Bugün her başarının arkasında mutlaka eğitimin payı vardır. Eksik varsa o da eğitimdendir. Öğrenci ve öğretmen sorunlarıyla ilgilenip çözme bakımından Milli Eğitim yöneticilerimize çok büyük iş düşüyor. Eğitimde memnuniyeti artırmamız lazım. Herkes kendi öğrencilerinden 5 kişiyi arasın öğrenci velisine sorsun; ’okulla ilgili şikayetleriniz var mı?’ Ulaşamadığınız hiçbir veliniz olmaması lazım. Sizden ricam; öğrenci, öğretmen ve velilerle bire bir ilgilenmeniz."

Konuşmaların ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından Bakan Yılmaz’a tablo hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.