Milli Teknoloji Buluşmaları

Milli Teknoloji Buluşmaları

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi“Milli Teknoloji Buluşmaları”na ev sahipliği yaptı.Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3) yürütücülüğünde gerçekleşen program, milli duyarlılığı, bilinç etrafınd...

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi“Milli Teknoloji Buluşmaları”na ev sahipliği yaptı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3) yürütücülüğünde gerçekleşen program, milli duyarlılığı, bilinç etrafında teknolojik atılımlar yapmayı ve bu doğrultuda düşünce üretme noktasında teşvik edici olmayı hedefliyor.

“Teşebbüsler İmkânlarla Buluşmalıdır”

Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman teknolojik fikir teşebbüslerinin hayata geçmesi için imkân ile buluşması gerektiğine işaret ederek, “İmkân olduğu müddetçe ülkemizin ve milletimizin gururu olacak daha çok işler yapacağız. Ben bu takımda bu arzuyu görüyorum. Bu çok değerli ve kıymetli.” diye konuştu.

Amaç Milli Teknoloji Hamlesi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Halit Calayır yaptığı konuşmada, programın amacının milli teknoloji hamlesi olduğunu belirterek, bunun için de birincil hedef kitlenin gençler olduğunu söyledi. Bu hamlenin yayılması gereken bir düşünce, bir aksiyon olduğunu ifade eden Calayır, amaçlarının gençleri bu hareketin bir parçası kılmak olduğunu kaydetti.

“Gençliğin Kıymetinin Bilinmesi Gerekiyor”

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, ülke olarak genç nüfus gibi bir avantaja sahip olunduğunu ve bu genç potansiyelin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Gençleri çok doğru bir şekilde yönlendirmenin önemine vurgu yapan Kacır, bunun karşısında duran sorunların en başında ezberci eğitim sisteminin ve bürokrasinin geldiğini ifade etti.

“Milli Kazanımlar Aynı Zamanda Birer Paradigmadır”

Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar yaptığı sunumda Türk havacılık tarihimizden, Milli Sistem ve Teknolojilerin kritik öneminden, proje liderliğini yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan Bayraktar İnsansız Hava Araçları’ndan bahsetti. Bayraktar, insansız hava aracı ile savunma sanayiinde milli bir kazanıma dönüşen Bayraktar İnsansız Hava Araçları’nın Türkiye’nin çeşitli konularda paradigma değişikliklerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Milli düşünce ile hayata geçirilen çalışmaların özgün olduğunun ve çok sayıda değer kazanımı sağladığının da altını çizen Bayraktar, böylelikle kopyacılıktan uzak ve dışa bağımlılıktan azade bir duruma erişildiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.