Milyonlar FETÖ’ye aktı Aslıgül’e hüsran kaldı

Milyonlar FETÖ’ye aktı Aslıgül’e hüsran kaldı

FETÖ'cü danışmanı firari Erkan Karaarslan’ın şirketlerine milyonlar akıtan Başkan Çerçioğlu’nu protesto eden şoförlerden Okan Aslan’ın kızı Aslıgül, “Bize bayram yaşatmadınız. Babamın bana kalem defter almasına bile engel oldunuz” dedi

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. bünyesinde çalışan otobüs şoförlerinden bazıları, sendikal haklarını kullandıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bir gecede kapı önüne konulan çalışanlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için harekete geçti. DİSK'e bağlı Sosyal İş Sendikası üyesi 7 şoförün işten çıkarılmasının ardından 2 çalışanın daha görevine son verildi.

İşten çıkarma gerekçesi olarak 'Performans yetersizliği' gösterilen 9 otobüs şoförü, 13 Temmuz 'da Atatürk Kent Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Eylemlerinde 128 günü geride bırakan işçiler, dün aileleri ve sendika üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gelerek Başkan Özlem Çerçioğlu'nu protesto etti.

'BİZE BAYRAM YAŞATMADIN'

Sloganlarla Çerçioğlu'nu protesto eden şoför ve sendika üyeleri, işe geri alınmaları konusunda çağrıda bulundu. İşten çıkartılan Okan Aslan'ın 9 yaşındaki kızı Aslıgül Aslan'ın konuşması ise alanı dolduran kişileri gözyaşlarına boğdu. Çerçioğlu'na seslenen 9 yaşındaki Aslıgül, "Başkan Özlem Çerçioğlu babamı işten çıkardınız, bize bayramı yaşatmadınız. Okulda kullanacağım defter, kalemimi almasına bile engel oldunuz. Biz çocuklara, geleceği böyle mi emanet ediyorsunuz? Sen üzülme baba, haklı ekmek mücadelen bizim mücadelemizdir" dedi.

TORUNU KONUŞURKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Torunu Aslıgül konuşurken gözyaşı döken 68 yaşındaki Melek Aslan ise, "Çocuğum hırsızlık yapmamış, saygısızlık yapmamış, neden işten çıkartıyorlar? Ben onun yanındayım. Özlem Çerçioğlu kapılarımıza gelip, 'İş, aş vereceğim' diyordun. Böyle mi iş veriyorsun?" dedi.

'SUÇLARI SENDİKALI OLMAK'

İşçilerin sendikalı olmasından dolayı işten çıkartıldığını kaydeden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Buradan Başkan Çerçioğlu'na soruyorum.

Eğer mesele sendikalı, DİSK'li olmaları değilse, neden işçi arkadaşlarımız bu işyerinde örgütlenme tamamlandıktan ve çoğunluk sağladıktan sonra işten çıkartıldı. Neden hala işyerinde çalışmakta olan arkadaşlarımıza sendikadan istifa etmeleri, başka bir sendikaya üye olmaları yönünde baskı yapılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve sayın başkan, neden sendikamızın yetkisine itiraz etmiştir ve toplu sözleşme görüşmelerine hala başlamamış, toplu sözleşme sürecini engellemektedir" dedi.

yeni-asir.jpg

Mehmet Kavas

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.