Mimar Kenan Güvenç, 30 yıllık deneyimlerini anlattı

Mimar Kenan Güvenç, 30 yıllık deneyimlerini anlattı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, geleneksel olarak gerçekleştirilen Cuma seminerleri kapsamında, Türkiye’nin duayen mimarlarından ve mimarlık hocaları...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, geleneksel olarak gerçekleştirilen Cuma seminerleri kapsamında, Türkiye’nin duayen mimarlarından ve mimarlık hocalarından, GAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Güvenç, "Hayatın Mimarlığın İçinden Geçen Hikayeleri" konu başlığında, katılmış olduğu ve onlarca ödül aldığı mimari proje yarışmalarındaki projelerini anlattı.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleşen; seminerde, Güvenç mesleğine ilk başladığı yıllardaki anılarını öğrencilere aktararak, üniversiteden ilk mezun olduğunda bir ofis ortamında çalışmama noktasında kararlı olduğunu, sadece kendisine ait doğal bir ortamda yaşamayı planladığını ve bu hayalini uzun bir süre sürdürdüğünü belirtti. Güvenç, 1994 yılında tesadüf eseri bir arkadaşının yerine geçici olarak akademisyenliğe başladığını ve o günden sonra bu mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Güvenç seminerin devamında, öğrencilik ve meslek hayatı boyunca katılmış olduğu mimarlık yarışmaları için hazırladıkları projelerden örnekler vererek, ilk olarak 1986 yılında Antalya Otobüs Terminali için gerçekleştirilen yarışmaya katıldığını ve ikincilik ödülü aldığı proje hakkında bilgi verdi. Güvenç bununla birlikte takip eden yıllarda, Gelibolu Tarihi Yarımadası Barış Parkı, Fethiye Külltür Merkezi, Oslo Opera Binası, Adana-Seyhan Nehir Kıyı Düzenlemesi yarışması, Diyarbakır Yenişehir Belediye Binası, Roboski Müzesi, Afrika Savaşında Okul, Börklüce Anıtı gibi katıldığı yarışmalara sundukları projelerin temel düşünceleri, tasarım kararları ve süreçleri hakkında sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.