“Minderini Al, Gökyüzünü İzlemeye Gel”

“Minderini Al, Gökyüzünü İzlemeye Gel”

Bornova Belediyesi, Popüler Bilim Kulübü adı altında başlattığı ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gösterimi’ etkinliğiyle yaz akşamlarına renk katıyor. “Minderini al gel” sloganıyla başlatılan etkinlik 14 Ağustos’a kadar her Perşembe gerçekle

- Bornova Belediyesi, Popüler Bilim Kulübü adı altında başlattığı ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gösterimi’ etkinliğiyle yaz akşamlarına renk katıyor. “Minderini al gel” sloganıyla başlatılan etkinlik 14 Ağustos’a kadar her Perşembe gerçekleştirilecek. Sohbet havasındaki seminerlerin yanı sıra teleskoplarla gökyüzü inceleniyor

Türkiye’ye örnek Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştiriyor. “Yaz Bilim Sohbetleri” başlığıyla Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda farklı bilim dallarında ve konularda seminerler düzenleniyor, gece geç saatlere kadar teleskoplar ile gözlemler yapılıyor.

Başta çocuklar olmak üzere kadın-erkek, genç-yaşlı; tüm Bornovalılar, her Perşembe saat 21.30’da başlayan ve gece 24.00’e kadar süren bu sıra dışı etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor. Ay’ı, gezegenleri, yıldız kümelerini ve galaksileri daha yakından görmek ve tanımak isteyenler, teleskopların arkasında uzun kuyruklar oluşturuyor. Her teleskobun başında duran bir yetkili, vatandaşlara gözlemini yaptıkları gezegenlerle ilgili bilgiler veriyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Minderinizi alın ve bilim sohbetlerinin tadını çıkarmaya gelin” diyerek, tün Bornovalıları Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na davet etti. 10 Temmuz’da başlayan “Yaz Bilim Sohbetleri”, Ramazan Bayramı haftası hariç 14 Ağustos’a kadar her Perşembe akşamı gerçekleştirilecek.

Bu arada Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki ilk dönem Yaz Bilim Kampı’na katılan öğrenciler, katılım belgelerini Başkan Olgun Atila’nın elinden aldı. Toplumların ilerlemesinde ve kalkınmasında bilimin çok büyük etken olduğunu vurgulayan Başkan Atila “Gençlere hem eğlenecekleri hem de araştırmacı, katılımcı, çağdaş ruhlarını yaratıcılığa dönüştürebilecekleri olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz etkinliklere ilginin yoğun olması Bornova için, İzmir İçin, ülkemiz için umut verici” dedi.

5 gün sürecek Yaz Bilim Kampları’nın ikinci dönemi ise 4 Ağustos’ta başlayacak. Başta astronomi olmak üzere çeşitli konuların inceleneceği programda atölye ve laboratuvar çalışmaları ile bilim temalı belgesel gösterimler de yer alıyor.

“MİNDERİNİ AL, GÖKYÜZÜNÜ İZLEMEYE GEL”

“MİNDERİNİ AL, GÖKYÜZÜNÜ İZLEMEYE GEL”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.