“Minik Parmaklar” Dinar ’Da Geleceği Programlıyor

“Minik Parmaklar” Dinar ’Da Geleceği Programlıyor

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak üzere hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde çocuklarla bul...

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak üzere hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde çocuklarla buluştu.

Dinar Belediyesi, Habitat Derneği ile özel bir banka ve bilişim şirketi tarafından çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesinin Dinar’da tamamlandı. Dinar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan eğitime 8-12 yaşları arasında 30 çocuk katıldı. Proje, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Edirne, Bursa,Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Rize, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van olmaküzere25 farklı ilde 5 bin çocuk ile buluşacak. Eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacak. KODU ile program yazan ve tüm Türkiye çapında KODU Cup’a katılmak için başvuruda bulunan ve projelerini paylaşan adaylara ait projeler, oluşturulacak bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek ilk 10 projenin sahipleri, 2017 yılında düzenlenecek KODU Cup Ödül Töreni’ne davet edilecek.

Eğitimler çocuklar için kod okuryazarlığının başlama noktası niteliğinde olacak. Bilgisayar dilinden anlayan kod yazan çocuklarımız gelecekte hangi mesleği yaptıkları fark etmeksizin bir adım önde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.