Modern hayattan sıkılanlar şehirden dağlara kaçmaya başladı

Modern hayattan sıkılanlar şehirden dağlara kaçmaya başladı

Türkiye'de bir zamanlar her gencin ve ekonomik durumu iyi olan herkesin tercih ettiği şehir yaşamı cazibesini kaybedince Aydın Dağları, tabiatla iç içe yaşamak isteyenlerin mekanı haline geldi.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Aydın ile İzmir ilinin kesiştiği Çatma-Ovacık yaylaları yazın serinlemek isteyenlerin, kışın kara hasret kalanların, ilkbaharda tabiatın dirilişini sonbaharda da oluşan renk cümbüşünü izlemek isteyenlerin adresi haline geldi.

İzmir'de faaliyet gösteren bir asansör firmasının sahibi olan Onur Vuruk, tabiatla iç içe yaşamak için karavana dönüştürdüğü minibüsü ile 4 kişilik çekirdek ailesi ile tatillerini ve hafta sonlarını dağlarda geçirdiklerini belirtti. İnsanların artık beton yığını haline gelen şehirlerden sıkıldığını belirten Vuruk, "Hayatı kolaylaştırdığı düşünülen kimine göre şehir yaşamı kimine göre de modern hayat diye adlandırılan yaşam biçimi bizim gibi pek çok kişi için çekilmez hale geldi. Pek çok kişi işi ve eğitimi için şehirde yaşarken internetin de yaygınlaşması ile imkanı olan herkes yeniden dağlara kaçmaya başladı. Eşim Nurcan, kızlarım Dilay ve Işık ile tabiatla iç içe yaşamayı çok seviyoruz. Dağlarda her mevsimi dolu dolu yaşıyorsunuz.. Bu nedenle bir minibüs alıp karavan şeklinde tasarlayarak fırsat bulduğumuz her anı tabiatın koynunda dağlarda geçirmeye başladık. Bizim için çok keyifli. Şehir hayatından bunalan herkese tavsiye ederiz" diye konuştu.

"Sadece bedenimiz değil ruhumuz da dinleniyor"

Ailece hafta sonlarını ve tatilleri görüntü ve gürültü kirliğinden uzak bölgelerde geçirmeyi tercih ettiklerini belirten Vuruk Ailesi'nin hanımı Nurcan Vuruk, "Gençlik yıllarımızda şehir yaşantısı bir özenti idi. İçine girince şehir yaşamının aslında çok stresli olduğunu gördük. Şimdi pek çok kişi mecburiyetten yaşadığı şehirden uzaklaşmak istiyor. Biz ailece doğal ortamları seviyoruz. Ve şehrin yorgunluk ve stresini dağlarda atıyoruz. Pek çok kişi için karavanda hafta sonu geçirmek sıkıcı gelebilir ama biz çekirdek ailemizle yaptığımız bu aktivitelerle hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendiriyoruz" diyerek herkese karavan yaşamını tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.