Mosis’i Doğru Kullanma Toplantısı Yapıldı

Mosis’i Doğru Kullanma Toplantısı Yapıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından, Maliyet Otomasyon Sistemi'nin (MOSİS) sorunsuz olarak yürütülebilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından, Maliyet Otomasyon Sistemi'nin (MOSİS) sorunsuz olarak yürütülebilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ait toplantı salonunda MOSİS ile ilgili olarak "Sistemin İşleyişi, Tek Yılık ve Çok Yıllık Ürünlerle İlgili Maliyet Çalışmalarının Yürütülmesi, Maliyetlerin Derlenmesi ve Sisteme Girişi Yapılırken Uyulması Gereken Kurallar" gibi hususlarda bir toplantı yapıldı. 17 İlçe Müdürlüğünden gelen MOSİS İlçe sorumlularının katıldığı bilgi alış veriş toplantısında maliyet çalışmalarında karşılaşılan sorunlar tartışılarak görüş alış-verişinde bulunuldu. Toplantıda tek yıllık ve çok yıllık ürünlerin maliyet anketleri düzenlenmesi ve düzenlenen anketlerin sisteme girişleri yapılırken uyulması gereken hususlar da örnekleriyle anlatıldı.

MOSİS NEDİR ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, maliyetlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde elde edilebilmesi, Bakanlık birimlerinin iş yükünü azaltmak ve bitkisel ürün maliyetlerinin internet ortamında derlenmesini sağlamak amacıyla kurulan Maliyet Otomasyon Sistemi (MOSİS) 2013 yılında uygulamaya koyuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.