MS Hastalarının Yüzü Gülüyor

MS Hastalarının Yüzü Gülüyor

Kütahya’da 6 ay önce açılan ’MS Hasta Eğitim Okulu’ hastaların yüzünü güldürüyor.MS Hasta Eğitim Okulu’nda, hastaların hayatını kolaylaştıran eğitimler veriliyor ve sosyal birey olarak hayatın içerisi...

Kütahya’da 6 ay önce açılan ’MS Hasta Eğitim Okulu’ hastaların yüzünü güldürüyor.

MS Hasta Eğitim Okulu’nda, hastaların hayatını kolaylaştıran eğitimler veriliyor ve sosyal birey olarak hayatın içerisinde kalmasını sağlayacak etkinlikler düzenleniyor.

MS Hasta Eğitim Okulu ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje Yöneticisi Prof. Dr. Osman Şan, “20-40 yaş arası başlayan ve merkezi sinir sistemini etkileyen Multiple Skleroz hastalığı ile ömür boyu yaşamak zorunda kalan hastalar için sosyal, fiziksel ve ruhsal açıdan destekleme misyonuyla kurulan okulda; nörolojik, fizyoterapi ve FTR, nörojen mesane eğitim ofisleri ile sanatsal ve sportif faaliyetler, psikoterapi, sosyal hizmet destek, ağız diş sağlığı ve öz bakım kontrolü ofisleri bulunmaktadır. Hastalar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri şehirden ücretsiz servis ve üniversitede öğle yemeği imkanlarıyla, 10:00-16:00 saatleri arasında eğitim ofislerine katılarak hastalığa karşı daha güçlü olmayı öğreniyorlar" dedi.

MS Hasta Eğitim Okulu’nun 6 aylık faaliyeti meyvelerini vermeye başladığını belirten Prof.Dr. Osman Şan, "MS Hasta Eğitim Okulu’na gelen her bir hastanın ayrı bir hikayesi vardı. Hastalarımız, okulun hayatlarına yaşam kalitesi kazandırdığı söylüyorlar.

“15 yıllık MS olan hastamız ‘yürürken, oturup kalkarken düşüyordum artık düşmüyorum.Hastalarımızın geleceğe umutla bakmalarını önemsiyoruz. Okulumuzun bunu sağladığını ve hastalarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırdığını görmekten mutlu oluyoruz. Bu başarı yalnızca bir kişi ve kurumun değildir. Kamu Hastaneler Birliği yapabileceği ne varsa yapıyor, Kütahya Belediyemiz hastalarımızı şehirden okula taşıyor. Okulun ihtiyacı olan eğitim malzemeleri Kütahya sanayisinden karşılanıyor. Hastalarımızın yemeklerini ofislerine kadar gönüllü taşıyan arkadaşlarımız var. Üniversite hocalarımız en değerli zamanlarını ayırıyor. Fayda üretmede gönül birliği sağlamış bir ekibiz. Ümidim odur ki diğer kronik hastalıklar için de benzer okullar açabilelim” diye konuştu.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay, "MS hastaları ve MS hastası olmayanlarda da MS farkındalığı oluşturabilmek adına “sosyal sorumluluk projesi’ olan hasta okulumuzun yüzleri gülümsettiğini görmek en büyük gayemizdi. Daha çok hastamıza ulaşmak, MS’i hastane dışı ortamda da tanımalarını sağlamak adına çalışmalarımız hızla devam edecektir" şeklinde konuştu.(EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.