MSKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden Lösemili çocuklarla etkinlik

MSKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden Lösemili çocuklarla etkinlik

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinliği çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri tarafından yürütülen "1 Çocuk 1 Dilek Muğla" topluluğu, poliklinik girişinde lösemili çocuklara oyunlarla...

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinliği çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri tarafından yürütülen "1 Çocuk 1 Dilek Muğla" topluluğu, poliklinik girişinde lösemili çocuklara oyunlarla boyama etkinliği gerçekleştirirken, ailelere de bilgilendirme broşürler dağıttı.

Etkinliğe Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetimi ziyaret ederek MSKÜ Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik için teşekkür ederlerken, stantta çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Çocukluk çağında en sık görülen kanser türünden olan lösemi tedavi edilebilir bir hastalık olduğu açıklanırken, bu süreçte lösemili çocukların en büyük ihtiyacının sevgi ve umut olduğu belirtildi.

Lösemisinin en yaygın belirtileri

Çocuklarda şişmiş lenf düğümleri, ateş, eklem ve kemik ağrıları, kolay morarma ve kanama, halsizlik, gece terlemesi ve sık hastalanma görülebilir. Çocuklarda bu belirtilerden bir veya bir kaçının fark edilmesi durumunda mutlaka bir hekime götürülmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.