MSKÜ’lü Kazak öğrenciler bağımsızlıklarını kutladı

MSKÜ’lü Kazak öğrenciler bağımsızlıklarını kutladı

Kazakistan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören Kazak öğrencilerin yoğun katılımıyla kutlandı.

Kazakistan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören Kazak öğrencilerin yoğun katılımıyla kutlandı. Kutlamada, dombra, dans gösterileri, halat çekme yarışı, bilek güreşi ve şarkılarla öğrenciler bağımsızlığın tadını çıkardı.

Kazakistan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümü kutlama etkinliğine katılan MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, "Bağımsızlığımızın ebedi olmasını, geleceğimizin huzur ve barış içinde geçmesini diliyorum. Aynı köklere sahip olduğumuz kardeş Kazak halkının, Kazakistan'ın bağımsızlığının 32. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. Varlığımız, birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun" dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe ise, "Aynı köklere sahip olduğumuz Kazak halkı, tarih boyunca zor dönemler yaşamış, dili, dini ve kültürü unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak Kazak halkının özgürlüğe düşkünlüğü, vatan sevgisi ve asil ruhu sayesinde ülkesini, dilini, dinini ve geleneklerini korumayı başarmıştır" dedi.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Ayan, "Kardeş Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 32. Yıldönümü kutlu olsun. Bağımsızlık, paha biçilmez bir mutluluktur. Biliyoruz ki bağımsızlık ve eşitlik bir milletin kazanabileceği en büyük değerdir. Kazakistan'ın bağımsızlığı da her şeyden önce Kazak halkının yüksek hayallerinin ve cesaretinin sonucudur" dedi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Ünal, Uluslarasılaşma anlamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Kazak öğrenciler için her gün daha da tercih edilmesinden memnuniyet duyulduğunu, dost ve kardeş Kazakistan ile işbirliği yapmaktan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak memnuniyet duyulduğunu söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören Kazak öğrencileri temsilen konuşan Aydana Sakalova, "Anavatanımızdan uzak olduğumuz yerlerde de onu ihtişam ve güzellikle aydınlatalım. Her birimiz Kazakistan adı verilen büyük bir geminin birer parçasıyız" dedi.

Kutlama, Ata Meken şarkısı eşliğinde bütün öğrencilerin dans etmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.