Mücadele’nin ışığı söndü

Aydın’da Mücadele Gazetesi ışıkları kapattı ve film sona erdi.                                

Rahmetli Mustafa Çezik önderliğinde, Çezik ailesinin 1990 yılında yayın hayatına başlayan Atatürkçü Mücadele Gazetesi, 2017 Kasım ayı sonuna değin geçen hafta,  yerine göre keyif alarak, bazen acı çekerek, dişlerini sıkarak, kolay da değil hani çeyrek asrı aşmış bir efsane yerel gazete olarak Aydınımızda yer aldı. Sonunda hüzünlü bir şekilde kepenk kapatarak Nazilli manşet Gazetesine devri yapıldı.

Bu arada çalışanların tazminatlarını ödeyeceğini üzüntü içerisinde aktarıyordu Anne Çezik hanımefendi. Oğul Güçlü Çezik ise; bu günleri önceden görmüştük diyerek haydi biz neyse de çalışan kardeşlerimiz adına da üzüntü duyuyorum sözleri bizim de yüreğimizi burktu.

Mustafa Ağabey, bu günleri iyi ki görmedi ama hissediyordu. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü boşuna söylenmemiş. 2015 yılında ziyaret ettiğimiz Mücadele Gazetesinde Mustafa Bey, bize öncelikle kitaplarını imzalayarak bir jest yapmıştı. Yayın hayatındaki güçlükleri aktardığında bizde ancak işin güçlüğünün o gün farkına varmıştık. Bir yerel gazetede 7 kişi olacak, dördü muhabir olma şartı ile kira, sosyal güvenlik ve diğer şartlar ile birlikte işin güçlüğünü üzülerek dinledik. Hatta bir süre hepimiz birer ikişer yerel gazete almaya karar verdik ve de uyguladık. Ama o da bir yere kadar…

Bugün yerelde ses getiren yayınların bir yerlerden beslendiğini görmemek için duyarsız olmak lazım. Bir yerlere sırt dayayarak ayakta kalmanın bedeli de birilerinin borazanı olmaktan geçiyor. Gazeteciye ihale vermek, çıkar karşılığı haber yaptırmak ne kadar etik…  İddialara göre, basında satın alınmışçasına maaşının bazı güçler tarafından ödendiği, okumak, çalışan oğlu, kızı, gelini uğruna da methiyeler düzüldüğünü dinlemek de düşündürücü…

Sonuçta üzgün olduğunu bazı vefasızlık ve haksızlıkları da dile getirirken buruk bir şekilde içini de döküyordu, güçlü görünmeye çalışarak Güçlü Çezik. Girin internete Aydın Mücadele Gazetesi dediğinizde ilk karşınıza çıkan satırlar ise; “Atatürk’ün izinde, Hak yolunda bir Mücadele Gazetesi….”  Sözleri ile karşılaşarak yürek ferahlatan mesajlar alıyorsunuz.  

AGC ‘de Mustafa Çezik’in değeri ve emeği de yıllar sonra anlaşılmıştır. Hatırlarsınız yıllarca bir binası ve tabelası ile ayakta duran Aydın Gazeteciler Cemiyetinin bir ara cemiyetin yeri ve tabelası da yok olmuştu. Mustafa Ağabey’in Sen İstersen adlı şiirinden satırlarla bir kez daha rahmetle analım.                                                      

“Sen İstersen,                                                                                                      

Kışlar yaz, yazlar kış,                                                                                   

Sonbaharlar bahar, Baharlar sonbahar olur.                                                                  

Sen istersen, Mecnun kızgın çölleri geçer,                                                        

Ferhat aşılmaz dağları deler…”  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum