Müdür Coşkun Esen: Yaz Kursları İlgi Görüyor

Müdür Coşkun Esen: Yaz Kursları İlgi Görüyor

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yaz kurslarının, 3 bin 21 öğrencinin katılımıyla halen devam ettiğini ifade etti.Esen, yaptığı açıklamada, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim ve ort...

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yaz kurslarının, 3 bin 21 öğrencinin katılımıyla halen devam ettiğini ifade etti.

Esen, yaptığı açıklamada, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin bilgi eksiklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerindeki başarıları artırmak ve sınavlarına hazırlanmalarına destek olmak amacıyla ’Yaz Kursları’ düzenlendiğini kaydetti.

Esen, "Toplam 58 Kurs Merkezinde, 3121 öğrencinin katılımıyla devem eden kurlarda 345 Öğretmen görev yapmaktadır. Kütahya genelinde açılan kurs sayısı 615’tir. ’Yaz Kursları’, ortaokul-imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılmıştır. Açılan kurslarda; ortaokul, imam hatip ortaokulu 5., 6., 7. ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarına devam eden ve mezun olan öğrenciler faydalanmaktadır. Bir dersten 10 öğrencinin müracaatıyla açılan kurslarda sınıf mevcutları 20 öğrenciyi geçmemektedir.Ders konuları, ’derslerin kazanımları dikkate alınarak öğrencilerin okulda tam kavrayamadığı konulara öncelik verilerek konuların pekiştirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması’ şeklindedir" diye konuştu. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.