Müdür Fatih Yıldız: Hayvancılık destekleri uygulama esasları belli oldu

Müdür Fatih Yıldız: Hayvancılık destekleri uygulama esasları belli oldu

Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, 2017 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararında yer alan ’hayvancılık destekleme ödemelerine ilişkin usul...

Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, 2017 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararında yer alan ’hayvancılık destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esasları’ hakkında bilgi verdi.

Müdür Yıldız, buzağı desteklemesi için buzağıların, TÜRKVET ve E-Islah’a kayıtlı olmaları ile 2017 yılı içerisinde doğmakla birlikte her iki veri tabanında anne ve doğum tarihlerinin aynı olması şartının aranacağını dile getirdi.

Yıldız, ’’Doğduğu işletmesinde en az 4 ay (120 gün) yaşayan buzağılar için destek verilecek. Her buzağı için bir kez destekleme ödemesi yapılacak. İlk destekleme başvurusu 1 Ekim 2017 tarihine kadar ilçe müdürlüğümüze yapılacak. Sonraki destekleme dönemleri için 1 Kasım 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları TÜRKVET ve Koyun-Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiriciler, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere desteklenmeden yararlandırılacak. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, TÜRKVET’te güncellenmiş hayvan bilgilerinin küpe numaralarının listesi bulunan dilekçe ile 24 Kasım 2017 tarihine kadar üyesi olduğu damızlık koyun keçi yetiştirici birliğine başvuracak’’ ifadelerini kullandı. (YD - EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.