Müftü Koçak: “Kadın Erkeğin Hasmı Değildir”

Müftü Koçak: “Kadın Erkeğin Hasmı Değildir”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliğinde müftülük toplantı salonunda ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle düzenlenen program kapsam...

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliğinde müftülük toplantı salonunda ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle düzenlenen program kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Emine Neşe Yeniçeri “Kadına Şiddet” konulu seminer verdi. Seminere Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın eşi Aysun Çetinkaya ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Yeniçeri, “Tüm dünyada her 3 kadından biri şiddet görüyor. TÜİK 2008 verilerine göre eğitim ve gelir düzeyi yükseldikçe şiddet oranının düştüğü görülüyor. İlk hedefimiz şiddeti önlemek” diye konuştu.

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ise, “Bizim kültürümüzde kadın erkeğin, erkek kadının hasmı değildir. Sevgi ve saygı ailenin temelini teşkil eder. Biz içimizdeki sevgi ve saygıyı kaybettiğimiz için bu tür olumsuzlukları yaşıyoruz. Sevgi ve saygı her şeyin ölçüsüdür. Bizim kültürümüzde kadın eş, anne ve kız kardeştir. Hepsi saygıyı hak ediyor. Sevgiyi ve saygıyı kazanmamız gerekiyor” dedi.

Şiddete uğrayan, şiddeti önleyecek kişilerin de kadınların olduğunu vurgulayan Vali Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması, kadınların eğitilmesinin önemine işaret etti.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi noktasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise, eskiden şiddete uğrayan kadının evden uzaklaştırıldığını, yapılan düzenlemelerle artık şiddeti uygulayanın evden uzaklaştırıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.