Müftüoğlu; “Birilerinin CHP’deki Ağırlığının Kalkması İçin Aday Oldum”

Müftüoğlu; “Birilerinin CHP’deki Ağırlığının Kalkması İçin Aday Oldum”

Aydın’da CHP’nin Pazar günü yapacağı kongreye il başkan adayı olarak çıkmaya hazırlanan Mustafa Müftüoğlu, “Aydın’da birilerinin CHP üzerindeki ağırlığın kalkması için aday oldum. Bizi bir odaya kaptılar, odadan örgütün adayı olarak çıktım” dedi.

AYDIN 24 HABER

CHP Aydın'da 12 Ekim Pazar günü yeni il yönetiminin belirleneceği olağanüstü kongresini gerçekleştirecek. CHP'de başkan adaylarından Mustafa Müftüoğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında “Aydın’da birilerinin CHP üzerindeki ağırlığın kalkması için aday oldum” dedi. Müftüoğlu’na Önceki dönem Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve CHP Nazilli eski ilçe başkanı Cavit Yeniparlı da destek verdi.

"ÖRGÜTÜN ADAYIYIM"

Aday olma sürecini anlatan Müftüoğlu, “örgütümüzün bir aday çıkarma girişimi içerisinde çalışması sonucu Zekayi Bilgili, Umut Yener Köse ve ben sahaya çıktık. Örgütümüzün ve örgütümüzde çalışan delege arkadaşlarımızın ve örgütüne sahip çıkan isteyen değerli partililerimizin çalışmaları sonucu bizi üçümüzü bir odaya kapattılar. Ve dediler ki; ‘kapanın bir odaya hanginizin isminde uzlaşırsanız o aday örgütümüzün adayıdır.’ Biz de üçümüz bir odada yaptığımız konuşmalar sonucunda benim adaylığım öne çıktı. Ben de ölü toprağı serpilmiş CHP’ye örgütün adayı olarak, birilerinin CHP üzerindeki otoritesini kaldırmak için aday oldum” dedi.

CHP yönetim kadrolarının ayrıştırıcı değil, birleştirici olmak zorunda olduğunu dile getiren Müftüoğlu, “Birleştirici” olarak bu adaylığı kabul ettiğini ve seçilmesi halinde ayrıştırma arzusunu tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

ÖNSEÇİM İSTEDİ

Zekayi Bilgili ve Umut Yener Köse ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Müftüoğlu, milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyelerinin önseçimle belirlenmesini istedi. Yakın zamanda bir genel seçim olduğunu hatırlatan Müftüoğlu, “Biz CHP’nin başarılı olmasını istiyoruz. Ama herkes evinin önünü temiz tutmalıdır. Biz Aydın’dan sorumluyuz. Gönül ister ki Aydın’ın 7 milletvekilinin 7’sini de alalım. Biz 7’ye doğru tırmanacak bir örgüt ruhu ile bu göreve talibiz. Yukarıdan parmakla gösterilen adaylarla değil, sandıktan çıkan adaylarla seçime gitme mücadelesi vereceğiz. Milletvekilleri, belediye başkanlığı, ve belediye meclis üyelerinin de mutlaka halkın özgür iradesini yansıtacak bir oluşum içersinde olmasını istiyoruz. Bunun için bir başlangıç olarak çarşaf  listeden yanayım. Herkesin iradesi örgüte yansımalı, CHP’nin her üyesi bir kardeş havasında çalışmalı” diye konuştu.

"SOLCU YAPIDAKİ BİR EKİPLE GÖREVE TALİBİZ"

İlkeli, idealist ve devrimci ruha sahip olan arkadaşları ile yola çıktıklarını kaydeden Müftüoğlu, yozlaşmış bir düşünce sistemiyle değil, kapitalizme boyun eğen değil, ideolojik olarak mücadele veren solcu yapıdaki ekibi ile il başkanlığına talip olduklarını kaydetti.

Müftüoğlu, Zekayi Bilgili ve Umut Yener Köse’nin listesinde yer alacağını sözlerine ekledi.

chp-(1)-011.jpg

chp-(2)-008.jpg

chp-(3)-007.jpg

chp-(4)-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.