Muğla Valisi Amir Çiçek:

Muğla Valisi Amir Çiçek:

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran ve daha sonra kaçan askerlerin yakalanması amacıyla başlatılan operasyonlar hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek...

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran ve daha sonra kaçan askerlerin yakalanması amacıyla başlatılan operasyonlar hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek bir basın açıklaması yaptı. Akyaka Jandarma Karakolu’nda Muğla Alay Komutanı Yavuz Fidan Bornova Komando Tabur Komutanı Albay Semih Okyer, Muğla İl Emniyet Müdürü Alkan Çetinkaya ile gazetecilerin karşısına geçen Çiçek, operasyonun devam ettiğini söyledi.

Sözlerine 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen ihanet çetelerinin yapmış olduğu darbe girişimini lanetleyerek başlayan Vali Çiçek, demokrasi şehitlerini de rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Darbe gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan saldırıyı devletin güvenlik güçlerinin anında refleks gösterdiğini belirten Vali Çiçek, ‘Güvenlik güçleri o eylemin önünü kesmek için ne gerekiyorsa yaptı. Bu hain çete üyeleri suikast olayını gerçekleştiremediler. Allah’ın yardımı, güvenlik güçlerimizin ve vatandaşımızın yardımı ile önlendi. Bu eyleme katılan şahıs sayısı 37’dir. Bu ihanet çetesi içinde bulunan 37 kişiden 25’i yakalandı. Bunlara destek olacak helikopterler yakıtlarını alamayınca yerdeki kişiler çatışmanın ardından sabaha doğru Marmaris İçmeler ormanlığına kaçtılar. Devletin güvenlik güçleri de bu hain çetesi üyelerini yakalamak için peşlerine düştü. Devlete teslim etmek, karşılık verilirse imha etmek üzere operasyonlar başlatıldı. Bu operasyonlara emniyete bağlı özel harekât ekipleri, komandolar ile aklınıza gelecek her yerde adım adım hepsini arıyoruz” dedi.

20’Sİ TUTUKLANDI

Operasyonlar çerçevesinde yakalanan 25 kişiden 20’sinin tutuklandığını kaydeden Vali Çiçek, “5 kişi halen gözaltında bulunuyor. İhanet çetesinin üyesi olan ve halen firarda bulunan 12 kişi ise kendilerini özellikle saklıyorlar. Nereye kadar saklanacaklar? Bu memleketin toprağında nereye saklanırlarsa saklansınlar onları bulacağız. Hem bu memlekete ihanet edeceksin, hem de bu topraklarda saklanacaksın, buna izin vermeyeceğiz’ dedi.

ÇOK SAYIDA İHBAR

Aranan kaçaklarla ilgili olarak çok sayıda ihbarın geldiğini belirten Vali Çiçek konuşmasına şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Olayın gerçekleştiği andan itibaren sürekli olarak ihbarlar geliyor. Bu ihbarların tamamını zaman geçirmeden kuvvetlerimizi yönlendirerek değerlendiriyoruz. Vatandaşımız iş yerinde olsun, yolda olsun duyduğunu gördüğünü ihbar ediyor. Muğla’nın çok değişik yerlerinde aramalar yapılıyor. Yapılan aramalarda ihanet çetesinin saldırıda kullandığı ve araziye attığı silahların hepsi bulundu. Firarda olan zanlıların üzerlerinde uzun namlulu ve ağır silah yok. Tabancalarının olduğunu düşünüyoruz.”

SÜREKLİ KAÇIYORLAR

Aranan kaçakların yakalanması için güvenlik güçlerinin büyük bir mücadele verdiğini anlatan Vali Çiçek, “Mücadelemizden kaçıyorlar, karşı koyamıyorlar. Çünkü korkaklar. Kim oldukları, isimleri her şeyi belli olmasına rağmen elimizden kaçarak kurtulamayacaklar. Arkadaşlarımız dağ taş bu ihanet çetesi üyelerini arıyorlar. Yılan, çıyan, ot ne yerlerse yesinler bunları yakalayacağız. Hiçbir şeyi göz ardı etmeden operasyonlara devam ediyoruz. Bu hainleri yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.