Muğla’da ’Biz Bir Takımız Projesi’ başladı

Muğla’da ’Biz Bir Takımız Projesi’ başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde "Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi" farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde "Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi" farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Projede 16 haftalık süre boyunca hem sosyal uyum hem spor etkinlikleri düzenleniyor. Etkinliklerin ardından ise yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programları katılımcıları bekliyor. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılıyor. Katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını öğrenirken farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları deneyimlemenin keyfine varabiliyor.

Yaz kampından sonra Tunceli ile iller arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. 3 günlük bu ziyarette katılımcılar diğer şehirdeki yaşıtlarının gözü ile şehri keşfetme fırsatı buluyor. Toplamda 5 eğitmen ve 1 gençlik çalışanın görev alacağı projede her farklı bir modülün işleneceği aynı zamanda Muğla içinde tarihi ve kültürel mekanlara da geziler düzenlenecek.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, "Projemiz bakanlığımız tarafından Ağrı, Aydın, Isparta, Muğla, Nevşehir, Rize, Sinop, Tunceli illerinde uygulanacak. Muğla proje için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımızın 16 hafta boyunca kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle devam edecek. Eğitmenlerimiz gerekli eğitimleri aldılar koordinasyonlu bir biçimde süreci götüreceğiz. Ailelerimiz ile bir araya geldik onların yüzündeki heyecanı görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen personellerimize çok teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.