Muğla’da, Şehit Sefa Altınsoy’un adı ilkokula verildi

Muğla’da, Şehit Sefa Altınsoy’un adı ilkokula verildi

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan polis Sefa Altınsoy’un adı, Ortaca ilçesinde Çaylı 100. Yıl İlkok...

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan polis Sefa Altınsoy’un adı, Ortaca ilçesinde Çaylı 100. Yıl İlkokulu’na verildi.

İlkokulun adının, Şehit Sefa Altınsoy İlkokulu olarak değiştirilmesi için Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaymakamlığa teklif sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ad verme komisyonun okulun adının değiştirilmesini uygun görmesinin ardından, okulun ismi Şehit Sefa Altınsoy İlkokulu olarak değiştirildi.

İlköğretim Haftası nedeni düzenlenen tören Çaylı Mahallesinde, şehidin adının verildiği ilkokulda yapıldı. Okulda eğitim gören öğrencilerin Şehit Sefa Altınsoy’un aziz hatırası ile öğretimlerini sürdüreceklerini ifade eden Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, “2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeni ile düzenlediğimiz bu programı şehidimizin isminin verildiği okulda yaptık. Şehidimizin ismi bu okulda yaşayacak. Bu okuldaki öğrencilerimizde şehidimizin aziz hatırasıyla eğitimlerini sürdürecekler. Bu vesile ile şehidimizi tekrar rahmetle anarken babasına da şükranlarımı sunuyorum, Allah’tan sabır diliyorum. Bu ismin okulda yaşamasını sağlayan devletimize şükranlarımızı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit babası Altınsoy: “Oğlumun isminin okulda yaşaması bize gurur veriyor”

Şehit babası Faruk Altınsoy ise "Okula ismin verilmesine vesile olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Oğlum ülkemiz için canını veren binlerce şehit gibi oda ülkesi için canını feda etti. Bu okulda isminin yaşaması bizlere gurur veriyor” dedi.

Törene, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.