Muğlalı Eski Bakan Karaöz, Vali Çiçek’e Yazdığı Kitabı Takdim Etti

Muğlalı Eski Bakan Karaöz, Vali Çiçek’e Yazdığı Kitabı Takdim Etti

Eski Devlet ve Tarım Bakanlarından İlyas Karaöz, “Muğla Tarihi ve Cumhuriyetin 50. yılında Muğla Milli Eğitiminde Gelişmeler ve Yükseköğretim Çalışmaları” adlı kitabını Muğla Valisi Amir Çiçek’e takdi...

Eski Devlet ve Tarım Bakanlarından İlyas Karaöz, “Muğla Tarihi ve Cumhuriyetin 50. yılında Muğla Milli Eğitiminde Gelişmeler ve Yükseköğretim Çalışmaları” adlı kitabını Muğla Valisi Amir Çiçek’e takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, Bakan Karaöz’e Muğla’ya bu eseri kazandırdığı için teşekkür etti. Muğla’nın tarihi ve eğitim durumuna ışık tutan bu kitabın önemli verileri barındırdığını söyleyen Vali Çiçek, kitabın başta Muğlalı vatandaşlar olmak üzere herkese iyi bir kaynak olacağını belirtti. Eğitimin en önemli aşamalarından birisinin üniversite olduğunu kaydeden Vali Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 23 yılda önemli yol kat ettiğini sözlerine ekledi.

Vali Çiçek, Muğla İşletme Yüksekokulu’nun kurulmasında gösterdiği gayretten dolayı Bakan Karaöz’e teşekkür etti. Bakan Karaöz ziyarette yaptığı açıklamada, kitapta Muğla İşletmecilik Yüksekokulu(MİYO)’nun kurulma çalışmaları ve Cumhuriyetin 50’nci yılında Muğla’daki eğitim, öğrenci, öğretmen ve okullaşma durumu, Muğla tarihi ve yöresel kültüre ilişkin bilgilerin yer aldığını dile getirdi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde 1922 yılında doğan 94 yaşındaki Bakan Karaöz, kitapta yer alan bilgilerin Muğla ve Muğla eğitim tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bakan Karaöz ve Vali Çiçek bir süre Muğla ile ilgili görüş alışverişinde bulunduktan sonra Bakan Karaöz makamdan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.