Muhasebeciler Engelliler İçin İş Garantili Kurs Düzenledi

Muhasebeciler Engelliler İçin İş Garantili Kurs Düzenledi

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İŞKUR arasında düzenlenen protokol çerçevesinde 20 engelli işsiz vatandaşı istihdam etmek amacıya “Muhasebe İle Hayata Tutun” projesi başlatıldı.1 Mar...

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İŞKUR arasında düzenlenen protokol çerçevesinde 20 engelli işsiz vatandaşı istihdam etmek amacıya “Muhasebe İle Hayata Tutun” projesi başlatıldı.

1 Mart tarihinde başlayan “Muhasebe İle Hayata Tutun” projesinin ilk ayağında 10 tane kursiyer katıldı. İki kursiyerin iş bulup kursa devam etmemesi üzerine “Bilgisayarlı Muhasebe Kursu”nu 8 kişi başarılı bir şekilde tamamladı. Bilgisayarlı muhasebe kursunda, kursiyerler 7 muhasebeci eğitmen tarafından günde 8 saat olmak üzere toplam 320 saat muhasebeyle ilgili hem teorik hem de pratik eğitimler aldı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla verildi.

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan, Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı, SGK İl Müdürü Rıfat Kocaoğul, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

KURSİYERLER İŞ BAŞI YAPACAK

İstihdam garanti açmış oldukları kursları bitiren engelli kursiyerlerin odaya bağlı muhasebecilerin yanında istihdam edileceğini dile getiren Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan, “Artık bu arkadaşlarımızın iş tecrübesi gibi bir sorunu kalmadı. Bu kursiyerlerimiz bir ay da bürolarımızda staj yapacaklar. Zaten biz eğitim verirken teorik ve uygulamalı eğitimi bir arada verdik. Artık bu kursu bitiren arkadaşlarımız yarından itibaren iş başı yapacaklar. İşsizlik ülkemizde çok önemli boyuta geldi. Biz işsizlik nedeniyle çok üzülüyorduk. Bir nebze de olsun bizimde katkımız olsun diye böyle bir proje başlattık. Bu kursu bitiren arkadaşlarımızın artık iş sıkıntı olmaması bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

20 kişilik engelli grubun ilk 10 kişilik grubun eğitimlerini tamamladığını aktaran Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, “Kursların finansmanı il müdürlüğümüz oldu. Kursiyerlere cep harçlığı, genel sağlık sigorta primleri, eğitici ücretleri, temrin giderleri, yardımcı personel giderleri ve idari giderler karşılandı. Bu proje kapsamında toplam karşılanacak gider 54 bin TL’dir. Kursa katılan kursiyerlere günlük 20 TL harçlık verildi. İş ve meslek sahibi olmak isteyen engelli vatandaşları müdürlüğümüze bekliyoruz. ” Dedi.

ENGELLİLERE VE ESKİ MAHKUMLARA 36 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki engelleri kaldırmaya Türkiye İş Kurumunun kararlı olduğunu belirten Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, “İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile işe uyumlarını ve istihdamını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği vermektedir. 2014 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilere projelerinin uygun görülmesi halinde 36 bin TL’ye kadar hibe desteğinde bulunmaktadır. Bu destekler artarak sürmekte” dedi

PROJE BAŞVURUSU 10 HAZİRANDA SONA ERİYOR

Hibe desteği için her yıl iki dönem proje başvurularının alındığını ifade eden Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, “Bu dönemdeki proje başvuruları 10 Haziran’da sona eriyor. Proje başvurusu yapmak isteyenlerin Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesine sahip olması gerekiyor. Bu eğitimler il müdürlüğümüzce çeşitli dönemlerde gerçekleştiriliyor. Yıl sonuna kadar en az 500 kişilik eğitim daha düzenlemeyi planlıyoruz. Mayıs ve Haziran aylarında yaklaşık 100 kişilik eğitim başlatacağız. Başvurular devam etmekte. Bu eğitime katılmak isteyenler müdürlüğümüzden bilgi alabilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.