Muhtar Uygun Sağlık Merkezi İçin 3 Bin İmzayı Teslim Etti

Muhtar Uygun Sağlık Merkezi İçin 3 Bin İmzayı Teslim Etti

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı 18 bin nüfuslu Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, mahallelerine sağlık merkezi kurulmasını istiyor. Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, ’Aile Sağlık Merkezimi İstiyorum’ isiml...

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı 18 bin nüfuslu Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, mahallelerine sağlık merkezi kurulmasını istiyor. Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, ’Aile Sağlık Merkezimi İstiyorum’ isimli imza kampanyasında topladığı 3 bin 256 imzayı Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teslim etti.

Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, mahallelerine sağlık merkezi kurulması için imza kampanyası başlattı. 12 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayan imza kampanyasında 1,5 ayda 3 bin 256 imza toplayan Uygun’a Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Camisi ve Külliyesi Derneği sahip çıktı. İnşaat aşamasında olan cami ve külliyenin bir kısmı sağlık ocağı açılmak üzere verilmesi dernek yönetimi tarafından karar alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, "Mahallemiz 1992 yılında Güzelhisar Mahallesi’nden ayrılmış bir mahalledir. Mahallemizin bugün itibariyle mevcut nüfusu 18 bin kişi civarındadır. İmara açık boş arazilerimizin çoğunluğu da göz önüne alınacak olursa, bu sayı ilerleyen yıllarda 30 binlere dayanacaktır. Vatandaşlarımız malesef, mahallemizde sağlık kuruluşu olmaması nedeniyle Ata Mahallesi’ndeki 1. Sanayi Sitesi’nin bitim noktasında bulunan 4 nolu Sağlık Ocağı’ndaki aile hekimlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Mahallemizde yaşlılar var, çocuklu kardeşlerimiz var, çok güç durumda bu hizmeti almaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın sağlık merkezi taleplerini gerçekten ihtiyaç olduğu için değerlendirdik. Mahalle sakinlerimizin yıllardır olmazsa olmazlarından olan sağlık ocağı hizmeti talepleri mahallemizde bu hizmetin verilebileceği mahalle konağımız, eski Güldem Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğu yer var iken ne yazık bu binaların tüzel kişiliğinin bulunduğu kurumlardan destek alamadım" dedi.

MİMAR SİNAN CAMİSİ VE KÜLLİYESİ SAHİP ÇIKTI

Sağlık merkezi için Mimar Sinan Camisi ve Külliyesi Derneği’nin kendilerine sahip çıktığını ifade eden Uygun, "Dernek Başkanı Recep Balı bey ile yaptığımız uzun istişarelerimiz neticesinde dernek yönetimine de bu talebimizi kabul ettirdi. Sağ olsunlar bugün 250 metrekarelik bir alana bu işin tahsis edilmesi için dernek kararı bile çıkmış durumda. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile gayri resmi görüşmelerimiz de devam ediyor. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz de vereceğimiz 3 bin 256 imzalık dilekçeyi ciddi anlamda dikkate alacaklarını söylediler. Ben bu işe şimdiden oldu gözüyle bakıyor ve mahalle halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mimar Sinan Cami ve Külliyesi Derneği Başkanı Recep Balı, "Mahallemizde sağlık merkezi olmadığı için, buranın da külliye olması hasebi ile sağlık merkezini buraya alarak külliyenin bir bölümünü de sağlık merkezi olarak tamamlamak amacındayız. Ayrıca sağlıkla ilgili bir kütüphane olacak burada. İnşallah Halk sağlığı Müdürlüğü de gerekli çalışmaları en kısa zamanda tamamlanır ve bu sorunumuz çözülür" ifadelerini kullandı.

AYDIN’IN EFELER İLÇESİNE BAĞLI 18 BİN NÜFUSLU ADNAN MENDERES MAHALLESİ SAKİNLERİ, MAHALLELERİNE SAĞLIK MERKEZİ KURULMASINI İSTİYOR.

AYDIN’IN EFELER İLÇESİNE BAĞLI 18 BİN NÜFUSLU ADNAN MENDERES MAHALLESİ SAKİNLERİ, MAHALLELERİNE SAĞLIK MERKEZİ KURULMASINI İSTİYOR.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.