Muratdağı, kamp ve doğa turizmi için hazır

Muratdağı, kamp ve doğa turizmi için hazır

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Muratdağı, kışın verdiği Termal Kayak Merkezi hizmetinin yanında, yaz başlangıcında muhteşem doğası ve şifalı kaplıcalarıyla misafirlerini bekliyor.Asırlık çınarların ken...

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Muratdağı, kışın verdiği Termal Kayak Merkezi hizmetinin yanında, yaz başlangıcında muhteşem doğası ve şifalı kaplıcalarıyla misafirlerini bekliyor.

Asırlık çınarların kenarından akan Muratdağı çayı, zirvesinde halen bulunan kar ve hemen altında doğanın bin bir rengini taşıyan muhteşem görüntüsüyle Muratdağı, sadece kayak merkezi değil doğa güzellikleri ve kamp turizmi yönünden de bölgeye hizmet ediyor.

Abalıoğlu Yaylası, Dokuzçam yaylası gibi eşsiz güzellikleri bulunan piknik ve kamp alanlarına sahip Murat dağı, bu günlerde kamp yapmak isteyenlerin ve piknikçilerin akınına uğruyor. Bölgede bitme aşamasına gelen bungalov evleri, kış aylarında ve yaz mevsiminde doğa turizmine katkı sağlamaya yönelik önemli yatırımlar arasında.

Uşak’tan, Antalya’dan, Kütahya merkez ve ilçelerinden birçok kişinin Ramazan ayını geçirmek için de tercih ettiği Muratdağı soğuk suları, şifalı kaplıcaları ve muhteşem doğasıyla bu günlerde ilgi odağı oluyor.

Bölgeye kamp kuran bazı vatandaşlar, piknik alanlarının bazılarının kayak merkezi için yıkılıp otopark olmasına karşı olduklarını ve yetkililerin bu duruma engel olması gerektiğini, doğal güzelliğin bozulmamasını istediler.

Gediz Belediyesi Muratdağı Kaplıcaları Müdürü Hakan Sönmez, yaptığı açıklamada, ’’Muratdağı kaplıcamız Gediz Belediyemize ait, 1453 rakımda yüksekliktedir. Murat dağımızın özellikleri sıcak suyu ve soğuk suyu ikisi bir arada, bayanlara ayrı erkeklere ayrı hamamlarımızla, piknik alanlarımızla, konaklama evlerimizle ve kafetaryamızla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Tabiki çadır konaklama yerlerimizde mevcut. Karavan yerlerimizde mevcut. Yaz turizmimiz Gediz Belediye Başkanlığımızın çalışmalarıyla hazır vaziyette. Bütün müşterilerimizi bekliyoruz’’ dedi.

Sönmez, ’’Sıcak suyumuzun şifası kadın hastalıkları ve cilt hastalıkları bunlara iyi geliyor. Ayrıca burada doğa ile iç içeyiz. Murat dağında sadece çam yok, kiraz, ceviz ve erik gibi meyveler burada mevcut. Kasabımız sürekli faaliyet göstermekte. Fırınımız var ve fırın kebabımız, ekmeğimiz, Ramazan pidemiz burada mevcut. Vatandaşlarımızın burada mağdur olmamaları için her türlü hizmeti veriyoruz. Buraya Gediz’den ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız pikniklerini yapıp buradan gidiyorlar. Ancak çöplerini toplamamaları bizi üzüyor. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve çöplerini toplayıp çöp konteynerlerine atmalarını rica ediyoruz’’ diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.