Muşlu öğrenciler Aydın’ı gezdi

Muşlu öğrenciler Aydın’ı gezdi

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Biz Anadoluluyuz” projesi kapsamında Aydın’a gelen 178 Muşlu öğrenciler Kuşadası ilçesinin ardından, Efeler ilçesinde Sevgiyolu çarşısını gezdi.Proje kapsamın da g...

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Biz Anadoluluyuz” projesi kapsamında Aydın’a gelen 178 Muşlu öğrenciler Kuşadası ilçesinin ardından, Efeler ilçesinde Sevgiyolu çarşısını gezdi.

Proje kapsamın da görev alan Aydın Koordinatörü Ayşegül Güdük, Aydın iline gelen öğrencilerin Aydın Valiliğince yürütülen kurum ve kuruluşlarınca da ağırlandığını belirterek, projenin iller arasın da kültür köprüsünü kurmak, kardeşlik duygularını pekiştirmek ve öğrencilerin farklı kültürleri tanıma gibi amacı taşıdığını ifade etti.

Öğrencilerin Kuşadası ilçesinde konaklandığını belirten Güdük, Muş ilinden gelen 178 öğrenci ve eğitmenlerle birlikte toplam 194 kişinin Aydın’ın kültürel ve doğa zenginliklerini görme imkanı bulacaklarını belirtti.

Güdük, öğrencilerin gezinin ikinci gününde Efeler ilçesi Sevgi yolun da alışveriş yaptığını, ardından Aydın Müzesi ve Sultanhisar da Niysa antik ketti ile Yenipazar’da yer alan Yörük Ali Efe Müzesini ziyaret edeceklerini kaydetti.

Aydın gezisini sürdüren Muşlu öğrencilerin, Perşembe günü memleketlerine geri dönecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.