Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Müslüman hile yapar mı?

Bu gün Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinde gelişen olaylardan bahsedeceğim.

Ama öncelikle Yeni Zellanda’da iki camiye yapılan saldırıyı kınayacağım. Otuz Müslüman kardeşimizden fazla ölü olduğu söyleniyor. Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığı artıyor. Allah ölenlere Rahmet eylesin. Kalanlara sabır versin.

Saldırıyı gerçekleştiren bir kişi işçi olduğunu sıradan bir beyaz olduğunu ülkesindeki İslamlara karşı tavır aldığını, söylemiş ve kayda almış. Üzgünüm çok üzgünüm.

Gelelim Nazilli Küçük sanayi sitesi yapı kooperatifine.

Kooperatifin yaptığı binlerce iş yeri bulunmaktadır. Her dükkân sahibi, oldukça zor şartlarda iş yeri sahibi oldular. Birçokları ödeme güçlüğü içine düştü kooperatiften atıldılar.

Kalanlar ise, Kooperatifin yaptığı dükkânlara sahip olduklarında başka haklarının olduğunu bile düşünemediler.

Oysaki her bir ortağın dükkânlardan ayrı, diğer mal varlıklarından ve bankalarda bulunan paralarda da hisseleri vardı.

Birileri yönetimi ele geçirince, dükkânlardan başka bu hisseleri ele geçirmeye çalıştıkları söylenmeye başlandı. Hele bir kişi varmış ki, Otuzdan fazla hisseyi üzerine geçirdiği söyleniyor.

Kooperatif yönetiminin kooperatifi şirkete çevirmeye çalıştığı da başka bir söylenti. Yine yönetimin kooperatifi turizm yatırımı yapması ve kuruluş amacının dışında faaliyetler sürdürmesi için Ana sözleşmesinde değişiklik yapmak için yetki istediği genel kurul gündeminin 6. Ve 7. Maddesinde belirtilmekte. ( Ticaret odasının oteli var ne kadar kazanıyor acaba?)

Genel kurulda faaliyetlerin ibrası da istenmekte. Birçok üyenin bu durumdan haberdar olmadığını düşündüğünüzde acaba üyeler neyi ibra edecekler merak ediyorum.

Sanayi Kooperatifinin üyelerinin birçoklarının haberinin bile olmadığı dükkânlardan başka, hisselerin (ki bunun her dükkân için 50-80 Bin TL değerinde olduğu söyleniyor.)üyelerin gözünden ve dikkatinden kaçırılarak kendilerinin üzerine geçirilmesi sonucu oluşacak servetin haksız bir servet olacağını, hisseleri üzerine geçirdiği söylenenler bilmezler mi acaba?

Yukarıda, Yabancı ülkelerde oluşan İslam düşmanlığını kınarken, içeride İslam’ım diyenlerin böylesi bir yanlışlar zinciri içinde olmaları nedeniyle oluşan İslam düşmanlığına ne dememiz gerekir bilemiyorum.

Kooperatif kalmakla, Şirket olmak arasında Üyelerin yararına değil zararına olacağını bu idareciler bilmiyorlar mı?

İlle de kooperatifin ortadan kaldırılması, lağvedilmesi gerekiyorsa, Her dükkân sahibinin diğer hisselerden payını dağıtınız, ondan sonra ne yapmanız gerekiyorsa yapınız.

Üzülüyorum, bu duyumlarım doğru ise, sizin gibi Müslümanım diyenlerin yaptıkları yanlışlar ve çıkar hesapları yüzünden, Ülkem içindeki gençlerin, İslam’dan uzaklaştıklarını, soğuduklarını ve hatta ateist olduklarını düşünmek bile istemiyorum.

Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi Yöneticileri, duyumlarım doğru ise, sizleri haddim olmadan uyarıyorum. Bu benim Müslüman olarak görevim. Eğer sizler de Maun suresinde bahsedilenlerden değil iseniz ki öyle olduğunuza inanıyorum.  Bilgilendirmediğiniz, üyelerinizin haklarını, hisselerini kendilerine ulaştırır yanlış yapmazsınız.  Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.